Ibanez PTPRE – soundin muokkaukseen

Image

Ibanez on julkistanut erityisesti sähkökitaralle suunnatun Pentatone-esivahvistimen, jossa on viisi soundin muokkaukseen tarkoitettua toimintoa tai osastoa.

 

Ibanez PTPRE:n signaalitien alussa on erikseen päälle kytkettävä pre-boost-säädin, jolla signaaliin saa tarvittaessa lisävahvistusta. Tämän jälkeen on säätimet särön muokkaukseen.
Gain-hanikalla asetaan särön määrä, kun taas bass- ja treble-säätimillä hallitaan kyseisiä taajuuksia särökytkennässä. Lisäksi särön sointia voidaan muokata bright-kytkimellä, jolla buustataan korkeita taajuuksia, kun taas level-säätimellä asetetaan koko pedaalin lähtötaso.

Image

Ibanez PTPRE on lisäksi varustettu viisikaistaisella puoliparametrisellä ekvalisaattorilla, jonka paikka signaalitiessä on säröosaston jälkeen. Eq kytketään päälle omalla vipukytkimellään, ja jokaisella kaistalla vaikutusaluetta voi säätää seuraavasti: low (30–100 Hz, low mid 85–360 Hz, mid (200 Hz – 1,3 kHz), high mid (620 Hz – 4,0 kHz), high (1,5 Khz –14,5 kHz). Itse muokkaus tehdään liukusäätimillä, joilla voidaan säätää kutakin kaistaa +/–10 desibelin verran.

Ibanez PTPRE:n varustukseen kuuluvat myös post boost- ja noise gate -toiminnot.
Näistä ensin mainittu kytketään päälle pedaalin vasemmalla jalkakytkimellä. Tasonnostolle on oma säädin, jonka toiminta-ala ulottuu nollasta 11 desibeliin. Kohinaportti taas kytketään päälle vipukytkimellä, ja kynnystason säätö tehdään säätimellä. Lisäksi vihreä merkkivalo syttyy, kun noise gate alkaa vaikuttaa.

Image

Ibanez PTPRE kytketään päälle tai bypass-tilaan vasemmalla jalkakytkimellä. Pedaalissa on tulo- ja lähtöjakit sekä liitäntä valmistajan IFS2L-jalkakytkimelle, jota voidaan käyttää pre boostin ja viisialueisen ekvalisaattorin päällekytkentään soiton aikana.
Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen), ja virrankulutus on 110 milliampeeria.

Ibanez PTPRE:n fyysiset mitat ovat 146 x 128 x 59 millimetriä.

Lisätiedot: Ibanez