Nayteikkuna

IK Multimedia Amplitube Brian May – Queen-kitaristin soundi mallinnettuna

Brian Mayn kitarasoundi on uudessa plugarikokoelmassa mallinnettu vahvistimia, kaappeja ja pedaaleja myöten. Jopa legendaarisen Red Special -kitaran sointi ja elektroniikka on simuloitu omaksi softapedaalikseen.

Amplitube Brian May -plugaripaketti on valmistajan mukaan syntynyt yhteistyössä kitaristin itsensä ja hänen teknikoidensa kanssa. Mallinnuksia on yhteensä kymmenen.

Amplitube Brian May tarjoaa kaksi vahvistinmallinnusta. Näistä tutumpaa vastaa BM30, johon on mallinnettu Mayn käyttämä kolmen Vox AC30 -vahvistimen pino.
Toinen Amplitube Brian Mayn softavahvistimista on BM DK. Sen esikuva on Queen-basisti John Deaconin vanhasta radiosta modaama pikkuvahvistin (”Deacy”), jota todetaan käytetyn monilla yhtyeen levyillä.

Kitarakaappeja Amplitube Brian May tarjoaa kolme.
2x12 BM 30 Blue mallintaa kolmen Celestion Alnico Blue -elementeillä varustetun AC30-vahvistimen kaiutinosastoa.
2x12 BM 30 H70 on vastaava, mutta Celestion™ G12H Anniversary -elementeillä.
Kolmanneksi kaappivaihtoehdoksi on otettu BM DK -vahvistimen kuusituumainen elementti.

 

 

Amplitube Brian Mayn softapedaaleihin kuuluvat Red Specialin ohella Treble Booster (esikuvana alkuperäinen KAT®-malli), May Wah (alunperin Dunlop Cry Baby -räkkimalli), FOX Phaser (fOXX® Foot Phaser) sekä Star Gate (kohinaportti).

 

 

IK Multimedian mukaan Amplitube Brian Mayn mallinnustyössä on käytetty valmistajan DIM-teknologiaa (Dynamic Interaction Modeling). Siinä mallinnuksen kohteena luvataan olevan analogikytkennän jokaisen komponentin käyttäytyminen pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

 

Lisätiedot: Into-Luthman

10.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy