IK Multimedia iRig Pads – midi-ohjain midi-koossa

Image

Tuskinpa Aplellakaan osattiin ennustaa millainen kirjo erilaisia i-apulaitteita heidän mobiilialustansa ympärille sukeutuisi. Eräs uusimmista on IK Multimedian iRig Pads, midi-viestintään kykenevä naputtelualusta, jolla voi ohjata niin sampleria kuin rumpukonettakin.

Vaikka iRig Pads on nimikoitu nimenomaan iOS-käyttöön viittaavasti, se toimii myös Mac- ja PC-tietokoneen kanssa. Pääpointti on laitteen pieni koko, minkä ansiosta se on helppo kuljettaa mukana. Laitteen julkisivun pinta-ala on pienempi kuin iPadin ja paksuutta sillä on alle tuuman verran.
Käyttövirran iRig Pads ottaa emolaitteelta ja sen kulutus on IK Multimedian antamien tietojen mukaan erittäin pientä.

Mobiililaitteisiin iRig Pads kytketään lightning-kaapelilla (30-piikkiselle vanhalle liittimelle löytyy erillinen sovite), ja Mac sekä pc-tietokoneisiin USB-johdolla.

Image

IK Multimedian iRig Pads -alustan kansilevyssä on 16 naputteluvoimakkuuden tunnistavaa tyynyä, joiden taustavalaistuksen väri ilmentää napauksen voimakkuutta.

Rytmisen ilmaisun ohessa iRig Pads palvelee myös yleiskontrollerina. Sen komentonäppäimet, kaksi potentiometriä, yksi liuku ja painokytkimellä varustettu enkooderi lähettävät kaikki miditietoa, ja sekä niiden tehtävät että kohteet voi vapaasti määritellä käytössä olevan ohjelman ja tilanteen mukaisiksi.
Laitteen muistiin voi tallentaa 16 valmista settiä erilaisia käyttötilanteita varten. Tehtaalla iRig Pads saa matkaansa kuusi valmista konfiguraatiota, jotka passaavat suoraan suosittujen studio- ja keikkaohjelmistojen kanssa käytettäviksi.

IK Multimedia tarjoaa iRig Padsin kanssa käytettäväksi useita erilaisia ohjelmistoja ja iPhone- sekä iPad-käyttäjät pääsevätkin heti toimiin SampleTank-aplikaatiolla. Tuloillaan ovat myös niinikään ilmaiset GrooveMaker 2- ja DJ Rig -ohjelmat. Kaikki em. aplikaatiot voi ladata veloituksetta Appstoresta.

Tietokoneen kanssa IK Multimedia tarjoaa käyttöön ilmaisen SampleTank 3 SE -ohjelman, jota voi käyttää joko täysin itsellisenä ohjelmana tai yleisimpien DAW-ohjelmien plugarina. SampleTank3 SE:n mukana toimitetaan yi 6,5 gigatavun kirjasto, joka sisältää 400 instrumenttia ja 150 miditiedostoa musiikin tekemiseen. Jos vaivautuu rekisteröimään iRig Padsinsa, saa käyttöönsä ladata vielä 50 lisäinstrumenttia (800 samplea) ja 50 midi-tiedostoa kaupan päälle.

Lisätiedot: Into-Luthman