Nayteikkuna

IK Multimedia iRig Pro Duo – USB/MIDI-interface kahdella mikrofonitulolla

IK Multimedia on jälleen laajentanut äänikorttiensa valikoimaa. Pro Duo on mobiilikäyttöön sopiva kaksikanavainen audiosovitin. Laitteen kerrotaan sopivan yhteen yleisempien tietokoneiden ja älylaitteiden kanssa (Android, iOS, Mac ja PC).


Valmistaja kertoo, että iRig Pro Duo keskustelee suoraan useimpien musiikin tekoon käytettävien ohjelmien kanssa GarageBandista alkaen, eikä se liioin vierasta kytkentää myöskään FilMIC Pron tyyppisten videoeditorien tai Bossjack Studion tapaisten podcast-ohjelmien kanssa.

 

 

Pro DuossA on yksi USB-liitäntä (liittimenä mini-DIN), ja mukana toimitetaan adapterijohdot joilla laitteen voi kytkeä Lightning-  tai USB-väylään (sekä USB 2.0 että USB-C).
Koodi on 24-bittistä ja korkein näytetaajuus on 48 kilohertsiä.

IK Multimedia iRig Pro Duo on varustettu kahdella comboliitännällä, jotka palvelevat niin mikrofoni-, linja- kuin instrumenttituloina. Tuloille on itsenäiset gain-säätimensä.

Ns. A-luokan kytkennällä toteutettujen mikrofonietuasteiden luvataan olevan korkealuokkaiset, ja ne on varustettu yhteisellä 48 voltin phantom-virralla, joka napsaistaan päälle laitteen oikeasta sivupaneelista.
Niin signaalitasoille kuin phantom-virralle on oma merkkivalo.
Kahden balansoidun linjalähdön (6,3 mm, TRS-jakki) kautta laite voidaan yhdistää aktiivimonitoreihin tai mikseriin. Lähdöille on myös oma voimmakkuussäätö.

Pro Duon varustukseen kuuluu myös stereofoninen kuulokelähtö voimakkuudensäädöllä. Kylkeen sijoitettu kuulokeliitäntä on toteutettu 3,5 mm:n TRS-jakilla ja sen vierestä löytyy Direct Monitoring -valintakytkin tallennettavan signaalin suoralle monitoroinnille.


IK Multimedia iRig Pro Duo toimii myös midi-sovittimena, ja tätä tarkoitusta varten se on varustettu kahdella 2,5 mm MIDI-jakilla ja toiminnan aktiivisuutta ilmaisevalla merkkivalolla. Mukana toimitettavien kaapeleiden ansiosta liitännät sopivat myös perinteisten viisipinnisten DIN-liittimien kanssa.

IK Multimedia iRig Pro Duo toimii joko usb-virralla tai kahdella AA-paristolla.
Laitteessa on myös liitäntä verkkolaitteelle (9 V, 500 mA), joka on hankittava erikseen. Kun se on käytössä, Pro Duon usb-portti lataa mobiililaitetta samalla kun interfacea käytetään.

 

 

Laitteen ostajalla on mahdollisuus ladata ilmaiseksi käyttöönsä (Mac ja PC) AmpliTube 4 -vahvistinmallinnusohjelma, yhdeksän T-RackS & Mic Room -prosessoria äänitys- ja masterointikäyttöön, sekä SampleTank 4 SE -soundi- ja groovepankki.
Lisäksi laitteen hankkinut ja käyttöönsä rekisteröivä saa etupisteitä myöhempiä IK Multimedian ohjelmistotuotteiden hankintoja varten.
Älylaitteille (Android ja iOS) on sitten vielä erikseen ihan omat applikaationsa.

Lisätiedot: Luthman Scandinavia Suomi

04.08.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy