Nayteikkuna

IK Multimedia Modo Drum – groovea virtuaalirummuilla?

Sample-pohjainen, mutta vahvasti IK Multimedian omaan modaaliseen synteesitekniikkan perustuva Modo Drum mallintaa valmistajan mukaan aitoja rumpuja ennenkuulumattoman tarkasti.

 


Ohjelma sisältää kymmenen rumpusettiä, joissa voi yksilöllisesti muokata mm. jokaisen virtuaalisen rummun (virveli, bassorumpu sekä tomit) materiaalia, mittoja, runkoprofiilia, kalvo- ja vannetyyppiä sekä viritystä. Settiin sisältyviä rumpuja voi myös vaihtaa.
Kunkin rummun oman soinnin ohessa myös rumpujen välille syntyviä resonansseja voi säätää niitäkin.

IK Multimedialta kerrotaan, että Modo Drummerissa myös symbaaleita voi virittää ja vaimentaa oman maun mukaan ja lisäksi keinorumpalin soittotapaa voidaan muokata sopivan tatsin luomiseksi.

Jokainen rumpusetti on koostettu varta vasten tietyn tyyppiseen sointiin joko musiikin tyylin tai aikakauden suhteen huomioimalla rumpujen koot ja runkomateriaalit.
Rumpujen ja symbaaleiden ohessa settiin luontaisesti liitettävät lisäosat kuten tamburiinit ja lehmänkellot, sekä kätten taputukset kuuluvat nekin Modo Drumin antimiin.
Soundisto noudattaa järjestykseltään General Midi -standardia.

 

 

Valmiin setin voi myös sijoittaa soimaan johonkin mallinnettuun tilaan, joiden valikoima kattaa niin dempatun rumpukopin kuin avarammin soivan akustoidun studiohuoneen, klubi- ja konserttisalit, kirkot jne.
Jatkoa soundien työstölle saa täysinvarustellun mikserin ja 19 virtuaaliräkkiin sijoitetun studioprosessorin avulla. Mainitut prosessoreiden juuret juontuvat IK:n omiin T-Racks- ja AmpliTube-ohjelmistoihin.

Modo Drumiin integroitu Groove Manager puolestaan sisältää 1400 valmista patternia, joista pääsee saman tien koostamaan sopivia komppeja omaan käyttöön. Valmiita kuvioita voi käyttää joko suoraan Modon sisällä, tai niitä voi hilata hiirellä DAW-ohjelman raidoille.

Käyttäjä voi myös opastaa virtuaalirumpalia kapuloiden osumakohdan ja iskuvoimakkuuden suhteen niin rumpujen kuin symbaaleidenkin käsittelyssä, sekä antaa määreitä rennommasta tai tiukemmasta tatsista.

Bassorumpusoundeissa polkutavan voi valita joko "kantapää pedaalilla" tai "kantapää ilmassa"  -tyyppiseksi ja nuijan materiaaliin on useita vaihtoehtoja.

Ohjelma pitää myös huolen siitä, että kaksi perättäistä iskua eivät toistu täysin samanlaisina, mikä IK Multimedian mukaan antaa oman lisänsä konerumpalin autenttisuuden tuntuun.

Lisätiedot: IK Multimedia

04.10.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy