IK Multimedia T-RackS FAME Studio Reverb – kaikuja ikonisen studion uumenista

IK Multimedia T-RackS FAME Studio Reverb on legendaarisen, Alabaman Muscle Shoalsissa yhä tänkin päivänä sijaitsevan FAME-studion tiloja jäljittelevä T-RackS-kaikuplugari.

 

Sen tarjoama virtuaalinen pääsy studio A:han ja studio B:hen kattaa yhteensä yhdeksän tilaa, joihin lukeutuu 2 livehuonetta, 5 eristettyä koppia, EMT-levykaiku sekä restauroitu kaikukammio. Kaikille on tarjolla myös erilliset modern- ja vintage-moodinsa.

IK Multimedia työskenteli 1960-luvulla suuruuteen nousseen FAMEn kanssa varmistaakseen klassisilta albumeilta tutut äänilähteiden ja mikkien sijoitukset. Studio A:ssa on hyödynnetty siellä sijaitsevaa Neve 8232 -konsolia, studio B:n kallistuessa puolestaan muun muassa Stevie Ray Vaughanin levyillään runsaasti hyödyntämän SSL 6056 E:n puoleen.

IK Multimedia käytti studioiden akustiikan taltioimiseen Volumetric Response Modelingiksi (VRM) ristimäänsä prosessia. T-RackS FAME Studio Reverb antaa mahdollisuuden kontrolloida tilojen muotoja, muun muassa kaiun pituuden, leveyden ja taajuuden muodossa. Käyttäjä voi muokata kaikuja myös muun muassa yli- ja alipäästösuodattimen sekä sävynsäätöjen avulla. Lisäksi tarjolla on omat tasonsäätönsä dry- ja wet-signaalille.

64-bittisiä käyttöjärjestelmiä tukeva T-RackS FAME Studio Reverb on toistaiseksi ennakkotilattavissa IK Multimedian kotisivuilta esittelyhintaan 161,19 euroa.

Valmistajan video aiheesta:

Lisätiedot: IK Multimedia

18.11.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy