IK Multimedia T-RackS Mic Room mallintaa mikrofonin kuin mikrofonin

Image

Mac- ja pc-tietokoneissa toimiva T-RackS Mic Room jäljittelee IK Multimedian mukaan pikkutarkasti yli 20 erilaisen klassikkomikrofonin sointia.

T-RackS Mic Room on tarkoitettu jo tallennetun signaalin käsittelyyn. Tarjolla on niin nauhamikrofonien kuin studioluokan kondensaattorimallienkin virtuaalisia vastineita, jotka toisintavat valmistajan mukaan prikulleen niin taajuusvasteen kuin kunkin alkuperäismikrofonin dynamiikan aina hienon hienoja vivahteita myöten. 

Mikrofonien mallinnus on tarkoitettu yksittäisten raitojen muokkaukseen ja sitä voi käyttää joko osana T-RacksS-kokonaisuutta tai itsenäisenä plug-in-efektinä.
Käyttäjälle on samalla avattu säädettäväksi monia parametreja, joilla soundia voi räätälöidä tilanteen mukaiseksi. Niinpä esimerkiksi keinotekoisen proximity-efektin lisäys onnistuu jälkikäteen, samoin äänitysvaiheessa syntynyt lähivaikutuksen aiheuttama bassokorostus voidaan IK Multimedian mukaan suodattaa pois.

Image

T-RackS Mic Room tarjoaa myös signaalin harmoniseen sisältöön kajoavan parametrin, jolla valmistajan mukaan pystyy jäljittelemään putkimikrofonien kompleksista saturaatio-käytöstä, ja säätimen takaa pitäisikin löytyä miellyttävää särölämmitystä erityisesti lauluraitojen mausteeksi.  

Mic Room on erillinen moduuli, joka voidaan liittää osaksi T-Racks-kokonaisuutta tai ottaa käyttöön sellaisenaan. Ohjelma on myynnissä IK Multimedian omassa verkkokaupassa ja siihen voi tutustua maksutta 14 päivän ajan.

Mic Roomista on tarjolla myös iOS-laitteisiin passaava sovelma App Storessa.

Lisätiedot: IK Multimedia