Nayteikkuna

IK Multimedia Z-TONE® Buffer Boost – bufferi, buusteri ja soundinmuokkaaja

IK Multimedia on julkistanut buffer/boost-pedaalin, jossa hyödynnetään valmistajan AXE I/O® -kitarainterfacessa esiteltyä Z-Tone-toimintoa. Se mahdollistaa impedanssin muuntelun, minkä taas luvataan vaikuttavan ”instrumentin soundiin ja tuntumaan”. Pedaali on tarkoitettu yhtä lailla keikkakäyttöön kuin studiotyöskentelyynkin.


IK Multimedia Z-TONE® Buffer Boost on kitaralle ja bassolle tarkoitettu etuaste/DI-pedaali, joka asetetaan pedaaliketjun ensimmäiseksi laitteeksi. Laitteen bufferoidun signaalin todetaan pitävän signaalin kuosissaan isonkin pedaaliketjun läpi ajettuna.

 

 

Sovitus kitaraan alkaa tulotason säädöstä gain-hanikalla (+/-8 desibeliä), mutta Z-TONE® Buffer Boostin varsinaisena sydämenä on Z-Tone -toiminto. Se on impedanssisäädin, jonka ääripäät soinnillisesti ovat ”sharp” ja ”bold”.
Toisin sanoen säätimellä saadaan muutettua impedanssia portaattomasti yhdestä megaohmista 2,2 kilo-ohmiin. Maksimiarvossaan soundi on valmistajan kuvauksen mukaan tiukempi, terävämpi ja täsmällisempi, toisessa ääripäässä taas paksumpi ja röyhkeämpi.

Z-TONE -säädön tukena on valintakytkin aktiivi- tai passiivimikrofoneille sekä kaksi erilaiselta kuulostavaa kanavavaihtoehtoa: Puren kerrotaan olevan puhdas ja läpinäkyvä, kun taas JFET lisää sointiin keskialuevoittoisuutta ja lämpöä.


IK Multimedia Z-TONE® Buffer Boost on luonnollisesti varustettu myös Boost-säätimellä, jolla voimakkuudennosto voidaan säätää nollasta 10 desibeliin. Lisäksi tälle toiminnolle on jalkakytkin.

IK Multimedia Z-TONE® Buffer Boostissa on kattavat tulo-ja lähtöliitännät.
Instrumenttitulon parina on Link-lähtö, jolla soittimen soundi voidaan täysin puhtaana ohjata vahvistimeen esimerkiksi äänittäessä.
Lisäksi tarjotaan balansoitu XLR-lähtö (ground lift -kytkin) sekä balansoimaton löhtö jakkiliitännällä (Main out), jolla signaalin voi ohjata seuraavaan pedaaliin.


IK Multimedia Z-TONE® Buffer Boost toimii yhdeksän voltin paristolla, vastaavalla verkkolaitteella (hankittava erikseen) tai 48 voltin phantom-virralla. Instrumenttiliitännän maksimi-tulotason todetaan olevan phantom-virralla +13dBm ja yhdeksän voltin virralla +9dBm.

Bypass hoidetaan jalkakytkimellä ja ohitus on true bypass -tyyppinen.

Kun pedaalin rekisteröi, kylkiäisenä saa ladattua AmpliTube 4 -ohjelman tai T-RackS Custom Shop -ohjelmiston.

Lisätiedot: Luthman Nordic
 

03.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy