iRig® Mic Studio – nyt vuorostaan isokalvoinen mikrofoni

Image

IK Multimedian i-sarja laajenee edelleen, mutta tutuilla linjoilla pysytään myös suurikalvoisen iRig Mic Studio -mikrofonin kanssa. Kyseessä on kondensaattorimalli, jonka voi liittää USB:n kautta suoraan iOS-laitteeseen, Mac- tai pc-tietokoneeseen sekä tiettyihin Android-laitteisiin.

Suuntakuvioltaan iRig Mic Studio on hertta ja kapselin kalvon halkaisijaksi ilmoitetaan tasan yksi tuuma. Rungon sisään on rakennettu esivahvistimen ohessa 24-bittinen A/D-muunnin, jota valmistaja kuvailee laadultaan audiofiiliseksi. Näytetaajuudeksi voi valita joko 44,1 tai 48 kHz.
IK Multimedia ilmoittaa iRig Mic Studion toistoalueeksi 20 – 20 000 Hz (- 3 dB) ja äänenpaineen kestoksi enimmillään 133 dB.

Mikrofonin kyljessä on säädöt sekä äänitystasolle että kuunteluvoimakkuudelle, ja visuaalisena tasomittarina palvelee monivärinen led.
Oman kuulokeliitäntänsä ansiosta iRig Mic Studio on täysin itsenäinen työväline, jolla sujuvat äänitykset vaikkapa keikkabussissa tai muuten reissussa ollessa ilman suurempia kalustotarpeita. Mikrofoni on kytketty siten, että äänitettävä signaali monitoroidaan suoraan ja viiveettä jo mikrofonin sisällä, eikä signaalia kierrätetä tallentimen kautta.

Mikrofonin mukana toimitetaan sen omaan Micro-USB-liitäntään sopiva johtolajitelma, jolla kytkentä onnistuu suoraan iOS-laitteiden Lightning-liitäntään, toiseen micro-USB-väylään (Android 5 tai Samsung Professional Audio) sekä tavalliseen USB-liitäntään (Mac ja pc).

Äänitystä varten iRig Mic Studion pariksi suositellaan erityisesti lauluäänityksiin tarkoitettuja VocaLive- ja EZ Voice -tallennus- ja efektointiohjelmia, sekä kenttä-äänitykseen ja pod-castingiin soveltuvaa iRig Recorderia.
Aplikaatiot voi ladata App Storesta (iOS / Mac) tai Google Play ja Samsyng Galaxy Storesta.

iRig Mic Studio soveltuu käytettäväksi myös mm. seuraavien ohjelmien kanssa: Cubasis, ProStudio Vocal FX, MultiTrack DAW, GarageBand, Logic Pro X ja Voice Memo.

Lisätiedot: Into-Luthman