Jackson Audio Twin Twelve – ´60-luvun kulttivahvistin muuttui pedaaliksi

Image

Amerikkalaisvalmistaja Jackson Audio on julkistanut pedaaliversion Silvertone 1484 Twin Twelve -kombosta. Tätä vahvistinta myytiin alunperin vuosina 1963–67, mutta myöhemmin sitä ovat käyttäneet muiden muassa Jack White, Dave Grohl, Beck, Billie Joe Armstrong (Green Day) sekä Dan Auerbach (The Black Keys).

 

Jackson Audio Twin Twelve on suunniteltu yhteistyössä Silvertonen kanssa. Valmistajan mukaan pedaali on tarkka kopio ko. vahvistimen etuasteesta, mutta siten, että putket on korvattu JFET-transistoreilla.
Lisäksi Twin Twelven käyttöjännite nostetaan pedaalin sisällä 18 volttiin, minkä johdosta sen luvataan myös dynamiikaltaan ja tuntumaltaan vastaavan Silvertonen vahvistinta.

Image

Pedaali on varustettu neljällä säätimellä: volume, bass, treble, gain. Lisäksi on tulo- ja lähtöliitäntä sekä jalkakytkin, jolla laite polkaistaan päälle tai true bypass -ohitustilaan.
Valmistajan mukaan pedaali on omiaan studiotasoisena etuasteena, buusterina, ekvalisaattorina sekä tietysti ihan särön lähteenä.

Jackson Audio Twin Twelve toimii 9 voltin DC-virtalähteellä (keskinapa negatiivinen), ja virrankulutukseksi ilmoitetaan noin 35 milliampeeria.

Lisätiedot: Jackson Audio