JBL M-Patch & Nano Patch+ ovat työkaluja monitorikuuntelun hallintaan

Image

Tietokone, äänikortti ja aktiivikaiuttimet muodostavat pienen studion ytimen, mutta tuollaisesta kokoonpanosta puuttuu yksi oleellinen laite: kontrolleri, jolla säädetään kuunteluvoimakkuus ja vaihdetaan kuuntelu lennossa pääkaiuttimista kakkoskaiuttimiin.

 

JBL tarjoaa ratkaisuksi kolmea uutta kontrolleria, joista jämerin – M-Patch Active-1 – vastaa toiminnoiltaan perinteisten isojen studiomiksereiden master-lohkoissa tavattuja moduuleita.

Image

 

M-Patch Active-1 sisältää tuloliitännät kolmelle eri äänilähteelle ja kolmen analogisen stereolähdön lisäksi löytyy kaksi erillistä kuulokeliitäntää omine vahvistimineen.
Liitäntäpuolen täydentää USB-väylä, jota myöten saadaan digitaalista audiota sisään ja ulos kaksi kanavaa suuntaansa.

 

Image

 

M-Patch Active-1:ssä kahden kaiutinparin käyttöä sujuttaa A/B-kuunteluvalinta, jonka lisäksi omat kytkimensä on varattu myös stereokuuntelun monosummaukselle, 20 desibeliä vaimentavalle Dim-toiminnolle sekä kuuntelun täydelliselle mykistykselle.  

Oma kansilevyyn upotettu komentomikrofoni ja mahdollisuus avata komentoyhteys erillisellä jalkakytkimellä täydentävät osaltaan paketin, jolla työskentelyyn saadaan tuota alussa mainittua isojen studiomiksereiden käytännöllisyyttä.

Jämäkkään metallikoteloon rakennetun M-Patch Active-1:n toimintaso voidaan sovittaa kytkimellä joko +4 dBu:n tai -10 dBv:n normiin.

 

 

Image

 

M-Patch 2 on puolestaan passiivinen kuunteluvoimakkuuden säädin ja kytkentä-boksi yksissä kuorissa.

Työpöydälle tai räkkiasennukseen soveltuva M-Patch 2 on ensisijaisesti passiivinen voluumikontrolleri, joka tarjoaa myös mahdollisuuden kahden vaihtoehtoisen kaiutinparin ja yhden kuulokekuuntelun sujuvaan käyttöön.

 

Image

 

M-Patch 2 on rakenteeltaan täysin passiivinen ja tarvitsee pakettiin kuuluvaa erillistä virtalähdettä ainoastaan silloin, jos sen kuulokevahvistinta halutaan käyttää. 

M-Patch Active-1:n tapaan myös M-Patch 2 tarjoaa työskentelyä sujuttavia kytkintoimintoja, kaiutinkuuntelun valintaan, monosummaukseen ja kuuntelun mykistykseen.

 

 

Image

 

Kontrollerikolmikon täydentää Nano Patch+ – kompakti kaksikanavainen passiivinen voluumisäädin yhden kaiutinparin kanssa työskentelyyn.

 

Image

 

Nano Patch+ on rakenteeltaan täysin passiivinen, eikä signaalitiellä ei ole valmistajan mukaan aktiivisia komponentteja, jotka vaikuttaisivat laitteen läpi kulkevaan signaaliin. Kun signaali kulkee ainoastaan voimakkuutta tarvittaessa vaimentavan potentiometrin kautta, pitäisi äänen olla täysin värittymätöntä JBL:n tiedotteen mukaan.

 

 

Image


JBL:n neljäs uutuus, Studio Starter Pack, on tarkoitettu pienen työpisteen ratkaisuksi. Nano Patch+ -voluumisäätimen lisäksi paketissa on kaksi tarkkailukaiutinten alle tarkoitettua tärinänvaimennusalustaa ja neljä kytkentäkaapelia äänikortin, kontrollerin ja aktiivikaiutinten liittämiseksi.

Tärinänvaimennusalustojen ideana on estää kaiutinkotelon värähtelyä siirtymästä eteenpäin esimerkiksi työpöydän pintaan, jotta työpöytä itsessään ei alkaisi toimia ylimääräisenä ja hallitsemattomana resonaattorina.

Kolmimetriset kaapelit on varustettu XLR-liittimin/stereoplugein ja ne soveltuvat niin balansoituun kuin balansoimattomaankin kytkentään. 

Lisätiedot: Soundtools