Jim Dunlop LN95 Leo Nocentelli Cry Baby Mardi Gras Wah – Meters-miehen poljin

Meters on New Orleans -legenda siinä missä vaikkapa Allen Toussaint tai The Neville Brothers, ja  jopa eräänlainen NOLA-grooven ruumiillistuma. Metersin kappale Cissy Strut kuuluu varmasti soitetuimpien jamibiisien joukkoon, ja koukkunahan siinä toimii vuonna 1945 syntyneen kitaristi Leo Nocentellin soittama kuuluisa kitarateema.

Nyt Jim Dunlop on julkistanut hänen kunniakseen LN95 Cry Baby Mardi Gras Wah -pedaalin, joka on ollut tiedotteen mukaan valmisteilla pidemmän aikaa. Värimaailmallaan pedaali juhlistaa varsin värikkäästi New Orleansin Mardi Gras -perinnettä.

Jim Dunlop LN95:n taajuusaluetta on rukattu hieman alemmas, jotta se palvelee paremmin Nocentellin laulullista fraseerausta. Painettaessa keinupoljinta kantapäällä pohjaan keskitaajuus ulottuu 290 hertsistä 310 hertsiin. Vastaavasti varvaspäässä keskitaajuuden ilmoitetaan ulottuvan 1,4 kilohertsistä 1,5 kilohertsiin.

 

Jim Dunlop LN95 Leo Nocentelli Cry Baby Mardi Gras Wahissa on yksi tulo- ja lähtöliitäntä. Tuloimpedanssiksi ilmoitetaan 800 kilo-ohmia ja lähtöimpedanssiksi 10 kilo-ohmia. Pedaali polkaistaan päälle painamalla keinupoljin varvaspäästä kiinni, jolloin sen alla oleva kytkin menee päälle. Samalla tavalla pedaalin saa bypass-tilaan. Ohitustila on tyyppiä ”hardwire” bypass.

Mardi Gras Wah toimii yhdeksän voltin DC-verkkoadaperilla tai vastaavalla paristolla, jonka saa asennettua irroittamalla pedaalin pohjalevyn.

Kuuntele polkimen soundia seuraavalta videolta:

Lisätiedot: Jim Dunlop 

08.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy