Kaotica Eyball eliminoi huonon akustiikan

Image

Kun tallennuslaitteisto liikkuu nykyisin minne vain, äänitetään yksittäisiä raitoja milloin missäkin – myös huoneissa, joiden akustiikka ei ole eduksi lopputulokselle. Kaotica Eyballin pitäisi ratkaista tuollaiset ongelmat.

Kaotica Eyball on suurinpiirtein käsipallon kokoinen, ontto superlon-pallo, jossa on kaksi reikää. PIenemmästä pujotetaan mikrofoni niin, että sen kapseli on sopivasti pallon keskellä ja osoittaa suoraan isompaa reikää kohden. Isomman peittona on sininen pop-filtteri, jonka voi asennusvaiheessa irrottaa suuntauksen helpottamiseksi.

Kaotica lupaa, että kun Eyball on asennettu oikein paikoilleen, se vaimentaa huoneen seinistä ja muista pinnoista kimpoilevat heijastukset ja sen ansiosta äänitetty raita – olipa kyseessä laulu, spiikki, tai vaikkapa akustinen kitara – kuulostaa samalta kuin akustisesti hallitussa studiotilassa tallennettu vastaava raita.
Kaupanpäällisinä pop-filtteri suodattaa kiusalliset popsahdukset pois.

Kaotica Eyballin hinta jää alle 250 euron, joten investointi ei ole ihan heräteostos, muttei toisaalta vielä mikään valtava kynnys ylitettäväksi.
Tästä innostuneena otimme yhden Eyballin testiin ja käyttökokeiden tuloksista voit lukea jo helmikuun 3. ilmestyvästä Riffin numerosta 1/2016.

Huom. Printtinumerossa 1/2016 julkaistun testin voit lukea nyt myös verkossa tämän linkin kautta.

Lisätiedot: Soundtools