Katar Bluesmaster – Duke Robillardin kitara

Seinäjoella vaikuttava Soitinrakentaja ja -korjaaja Jukka Kattelus on rakentanut kitaroita jo 30 vuoden ajan. Nyt hänen yrityksensä Katar Kustom Kuitars on julkistanut blues-kitaristi Duke Robillardin nimikkomallin.


Katar Bluesmasterin syntytarina alkoi parisen vuotta sitten, kun Robillard oli kiertueella Wentus Blues Bandin kanssa Suomessa. Jyväskylän keikan yhteydessä bändi kävi kaupungissa järjestetyillä Musamessuilla, ja Robillard tykästyi näytteilleasettajana olleen Katteluksen Popmaster-kitaraan. Tästä alkoi yhteistyö, jonka seurauksena syntyi Duke Robillard Signature -malli.


Katar Bluesmaster perustuu pitkälti Popmaster-kitaraan, mutta pienillä muutoksilla. Kattelus valmistaa soitinta ainoastaan 12 yksilöä.

Bluesmasterin runko on suomalaista leppää ja kansi niin ikään suomalaista koivua. Soittimessa on kolmesta palasta tehty vaahterakaula, kun taas otelauta on afrormosiaa (afrikkalainen teak), jonka valmistaja toteaa olevan kovuudeltaan ruusupuun ja eebenpuun välimaastossa.
Katar Bluesmasterin otelautanauhat on tehty ruostumattomasta teräksestä, ja niiden tyypiksi ilmoitetaan medium jumbo.
Kaulaliitos on puolestaan tehty neljällä ruuvilla.


Katar Bluesmasteriin on asennettu Göldon vibrasysteemi, Schallerin rullatalla sekä Klusonin lukolliset virityskoneistot. Bluesmasterin P90-mikit ovat puolestaan mikrofoni- ja soitinrakentaja Veijo Rautian käsinkäämimät, Duke Robillardin toiveiden mukaisesti.
Kahden säätimen lisäksi kitarassa on Rhythm/Lead-valitsin.

Katar Bluesmasteria valmistetaan kuusi yksilöä mustalla plektrasuojalla ja toiset kuusi valkoisella plektrasuojalla.

Lisätiedot: Katar Kustom Kuitars

12.05.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy