Keeley Aria Compressor Drive – overdrive ja kompressori ne yhteen sopii!

Putiikki-pedaalien pioneerin Robert Keeleyn ura on perustunut etupäässä kahteen efektityyppiin, säröön ja kompressioon. Hänen mielestään juuri ne ovat sähkökitaran äänittämisessä tarvittavat peruspilarit, ovathan esimerkiksi Keeleyn Compressor Plus – ja Red Dirt -pedaalit monen kitaristin päivittäisessä käytössä. Nyt hänen uusin pedaalinsa , Aria Compressor Drive, yhdistää asiat samaan pakettiin.

Keeley Aria Compressor Drive tarjoaa kummallekin efektille omat itsenäisesti säädettävät kanavat jalkakytkimineen. Särö- ja kompressio-kanavien järjestys voidaan muuttaa niiden välissä olevalla pikkukytkimellä.

 

 

Keeley Aria Compressor Driven säröpuoli on Dual Mode -tyyppinen särö-efekti, jossa särön tyyppi voidaan valita Low/High-kytkimellä. Low-puoli tarjoaa pienemmän overdrive-soundin, lähtien ihan puhtaasta buustista. Jälkimmäinen vaihtoehto taas on omiaan, kun haluaa keskialuevoittoisemman ja laulavamman särön. Säätöjä on tarjolla kolme, Level, Drive ja Tone.

Keeley Aria Compressor Driven toinen kanava tarjoaa soittajalle Compression Plus -pedaalista tutut Tone- ja Blend-säädöt. Jälkimmäisellä voidaan säätää kompression määrää suhteessa puhtaaseen ääneen, ja vaikuttaa täten dynamiikkaan.
Lisäksi kompressori on varustettu Sustain- ja Tone-säätimillä. Niistä ensin mainitulla määritellään kompression taso, ja jälkimmäisellä voidaan kirkastaa pedaalin yleisluonnetta

Keeley Aria Compressor Drive voidaan kytkeä pedaaliohjaimiin, jolloin sen molempia kanavia voidaan ohjata itsenäisesti. Näin esimerkiksi kanavien keskinäistä järjestystä on mahdollista muuttaa lennosta. Tämä tapahtuu TRS-kaapeleilla. Niiden avulla voidaan kytkeä myös muita efektejä pedaalin kahden kanavan väliin.

Lisätiedot: Custom Boards

31.07.2018
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy