Koch The Greg – kaimalle vahvistin

Koch on hollantilainen vahvistinvalmistaja, ja Greg Koch puolestaan taitavana tunnettu amerikkalainen kitaristi ja klinikoitsija. Tämä vahvistin taisi siis olla vain ajan kysymys.

Eikä siitä ihan tavallista tullutkaan, sillä 50-wattisessa Koch The Greg Signature Combossa on peräti 20 säätönuppia.
Vahvistimessa onkin kaksi kontrollipaneelia, joista toinen on Fender-tyylisesti etuosassa, toinen taas voxmaisesti päälliosassa.

 

Koch The Greg Signature Combo toimii etuasteiden osalta kuudella 12AX7-putkella. Pääteasteessa puolestaan käytetään kahta EL34-putkea.

Koch The Greg Signature Combo tarjoaa Clean- ja Overdrive-kanaville itsenäiset, identtiset säädöt (Drive, Volume, Bass, Mid, Treble).
Lisäksi särökanavassa on Overdrive Boost -vaihtoehto. Nämä säätimet on aseteltu vahvistimen etupaneeliin. Kaikki muu löytyy päälliosasta.

Koch The Gregin tremolo tarjoaa sekin kaksi vaihtoehtoa jalkapedaalilla valiten, Normal/Harmonic. Jälkimmäisellä saa tremolon kuulostamaan samankaltaiselta kuin ”Brown”-aikakauden Fender-vahvistimissa (siis enemmänkin Univibe-efektin tyyliseltä). Molemmille tremolo-vaihtoehdoille on yhteiset Speed-, Depth- ja Level-säädöt.

Koch The Greg Signature Combossa on myös perinteinen pitkä jousikaiku-tankki. Kaiun soundia voi muokata Dwell-, Tone- ja Volume-säädöillä. Tämäkin toiminto voidaan kytkeä päälle jalkakytkimestä. Lisäksi tremolon ja kaiun järjestyksen voi vaihtaa kytkimellä oman makunsa mukaan.

 

Koch The Greg Signature Combo on varustettu myös OTS (”Output Tube Saturation”) -toiminnolla, jossa on itsenäiset Drive- ja Volume-säädöt. Tämäkin vaihtoehto on valittavissa jalkakytkimellä. Muut pääteasteen säädöt ovat Master Volume sekä Presence.

Muina toimintoina Koch The Greg Signature Combo tarjoaa Pentodi/Triodi-kytkimen, jolla pääteasteen putket voi halutessaan kytkeä toimimaan triodina. Tällöin vahvistimen teho laskee jonkin verran.
Bufferoitu efektilenkki puolestaan on varustettu Level-säätimellä, ja se voidaan kytkeä joko sarjaan tai rinnan kytkettynä.
Koch The Greg Signature Combossa on myös analogisella kaiutin-emulaatiolla varustettu linjalähtö. Oma lähtö on tietenkin myös ylimääräiselle kaiuttimelle, ja se hakee oikean kuorman automaattisesti.

Koch The Greg Signature Combo on varustettu kahdella Jensenin C10-40 -kaiuttimella. Vahvistin painaa 25 kilogrammaa. Valmistajan kertoo, että tästä mallista tehdään markkinoille myös hieman riisutumpi ”budjetti”-versio.

Lisätiedot: Soundtools

01.03.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy