Korg GM-1 – jaa tempo korvasta korvaan

Korgin metronomi-uutuuksiin kuuluva GM-1 on korvaan asetettava malli, joka mahdollistaa saman tempon jakamisen jokaiselle soittajille. Näin se on omiaan esimerkiksi yhteissoittotreeneihin.


Korg GM-1:n sovike on muotoiltu korvakäytävän muotoa vastaavaksi, joten äänen todetaan menevän pietsokaiuttimesta suoraan korvaan. Tempon asettaminen onnistuu välillä 30 – 252 iskua minuutissa +/- 0,1-tarkkuudella.

Lisäksi Korg GM-1 tarjoaa yhdeksän erilaista rytmivariaatiota: neljäsosanuotti / duoli / trioli / trioli vailla keskimmäistä iskua / trioli vailla kolmatta iskua / 16-osanuotti / 16-osat ilman keskimmäisiä iskuja / 16-osat ilman kolmatta ja neljättä iskua.

Tempon asettaminen ja rytmivariaation valitseminen tapahtuu GM-1:n sivussa olevalla liukukytkimellä.

Korg GM-1:n äänenvoimakkuus säädetään mode-painikkeella, jota painetaan kunnes volume-asetus näkyy näytöllä. Vaihtoehtoja on kaksi, matala (L1) tai korkea (L3), ja valintaan on liukukytkin.
Samalla tavalla valitaan metronomin äänenkorkeus, jossa niin ikään on kaksi variaatiota, matala (P1) sekä korkea (P3).

Korg GM-1 hyödyntää laitteiden synkronoinnissa infrapunayhteyttä, ja siksi synkronointia ei pidä tehdä tilassa, jossa on muita infrapunaa hyödyntäviä laitteita tai plasmatelevisioita. Synkronointi tapahtuu painamalla tempon lähteenä toimivan laitteen etuosa vasten kopiona toimivan takaosaa ja painamalla samalla sync-painiketta.

Korg GM-1 mahdollistaa myös metronomin vaimentamisen painamalla samaista sync-painiketta pidempään alaspäin. Vastaavasti ääni saadaan päälle näppäisemällä sitä uudestaan.

Korg GM-1 ottaa virran lithiumparistosta (cr2032, 3V), ja käyttöikää luvataan noin 100 tuntia. Paristokotelo sijaitsee metronomin yläosassa.


Laitteen mitat ovat 49 x 22 x 26 millimetriä, ja se painaa on 10 grammaa.
Korg GM-1 -metronomi on saatavilla kahden tai neljän kappaleen setteinä.

Lisätiedot: EM Nordic

19.11.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy