Korg Grandstage valtaa lavan

Valmistaja kertoo, että uutuusmallin muotoilussa on pyritty kunnioittamaan akustisille pianoille ominaista juhlavuutta. Elektronisena soittimena se on kuitenkin niitä moni-ilmeisempi ja käyttötarkoitus huomioiden luonnollisestikin myös helpommin liikuteltava.

 

 

 

Akustisen pianon tuntua on haettu myös painotetulla Real Weighted Hammer Action 3 (RH3) -koskettimistolla, ja alan tapaan mallistoon kuuluu sekä 88- että 73-koskettimen mittainen versio samasta soittimesta.

Soittimen dynamiikan reagointitapaa voi muuttaa suoraan kansilevyn säätimellä.

 

 

Korg on ladannut Grandstageen seitsemän erilaista äänikoneistoa, joista SGX-2 vastaa akustisista pianosoundeista viiden flyygelin ja yhden pystypianon voimalla, kun taas ammentaa puoli tusinaa sointia EP-1 sähköpianomaailmasta.

Urkuosastosta Grandstagessa huolehditaan kolmen eri soittimen verran ja toisinnettavat esikuvat ovat CX-3, VOX, sekä Compact. 
Lisää sointikirjoa luovat mallinnukseen perustuva AL-1 analogis-tyyppisine soundeineen sekä PCM-samplausta käyttävä HD-1.

 

 

Grandstagessa on valmiina kaikkiaan 500 soundia, joista ahkerimmin käytetyt voi ohjelmoida Favirite-pikavalintojen taakse. Koskettimisto voidaan jakaa vyöhykkeisiin (split), joilla soitetaan eri soundeja, ja soundeja voi myös kerrostaa päällekkäin (layer).

 

Maustepuoli tarjotaan kahdella helppokäyttöiseksi luonnehditulla prosessorilla, reverb- ja delay-efekteillä. Kummassakin on tarjolla useita erityyppisiä ja rajoitetusti muokattavia tehosteita.

Kuhunkin tehtaalla valmiiksi ohjelmoituun soundiin on valmiiksi asetettu myös sille soveltuva efektointi, jota voi myös itse muokata.
Yleisilmeen muovailuun on lisäksi varattu kolmialueinen ekvalisaattori.

Tahattomilta näppihäiriöiltä voi suojautua käytännöllisellä Panel Lock -näppäimellä, jota käyttämällä kansilevyn käyttökytkimet saa lukittua tunnottomiksi. 

 

Nykyaikaisen liitännät sisältävät sekä USB- että midi-liitännät, jakit pedaalistolle, sekä jakki- että XLR-lähdöt stereoäänelle. Kuulokeliitäntä on sijoitettu soittimen etulaitaan.   

Varusteluun kuuluvat myös käytännöllinen teline soittimelle, Grandstageen helposti asennettava nuottiteline sekä pedaali.

 

LisätiedotEM Nordic

11.09.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy