Korg KR-55 Pro komppaa groovella

Image

Valmistajan mukaan KR-55 Pro on helppokäyttöinen rumpukone, johon on tallennettu oikeiden kannujen soundit ja elävän rumpalin groovet.

Korg käyttää rumpukoneessaan  Real Groove Technologyksi nimettyä tekniikkaa, jolla alunperin elävän rumpalin soittamat kompit saadaan muuntumaan eri tempoihin luontevasti. KR-55 Pro on Korgin mukaan ensimmäinen itsenäinen rumpukone, jossa tämän tyyppistä, tietokoneohjelmista periytyvää tekniikkaa käytetään.

 

Image

KR-55 Pron muistiin on tallennettu 24 eri komppityyliä, jotka Korg kertoo huolitelleensa pienintäkin piirrettä myöten sellaisiksi, että koneen kanssa soittaminen käy kuin elävän perkussionistin rinnalla, olipa kyseessä mikä hyvänsä genre.
Askeettiseen harjoituskulttuuriin mieltynyt voi hioa kuvioitaan myös perinteisen metronomin naksutuksen tahdissa, jos sellainen vaikuttaa houkuttavammalta.

Jokainen tyyli sisältää useita keskenään vaihtokelpoisia ja toisiinsa sopivia variaatioita, joista voi sofistikoituneella ketjutustoiminnolla yhdistellä dynaamisen ja kappaleeseen istuvan kokonaisuuden.
"Laite on tarkoitettu muusikoille, jotka haluavat nopeasti ja yksinkertaisesti itselleen orgaanisia komppeja ilman perinteisen rumpukonen ohjelmoimisen vaivaa, tai tietokoneen käyttöä", kuvaillaan valmistajan tiedotteessa.

 

Image

Keikkakäyttöä varten Korg tarjoaa lisävarusteena pedaaleita, joilla KR-55 Pron ohjaaminen sujuu muiden soittotoimien ohessa.

KR-55 Prossa on myös audiosoitin, jolla voi toistaa SD-kortille tallennettuja audiotiedostoja.
Korgin Virtual Surround -tekniikan ansiosta toisto saadaan muhkeaksi pienenkin äänentoistojärjestelmän kautta, luvataan Korgilta.
 

Lisätiedot: EM Nordic