Korg Minilogue on uusi neliääninen analogisyntikka

Image

Korg toi markkinoille uuden polyfonisen analogisyntikan, Miniloguen, jonka muistiin mahtuu 200 esiohjelmoitua soundia.  Soittimen mukana toimitetaan 100, loput muistipaikat jäävät käyttäjän itsensä loihtimille soundeille.


Miniloguen neliääninen polyfonia voidaan keskittää myös kaksiääniseksi tai sitten koko kapasiteetti voidaan kytkeä monofoniseksi. Itse asiassa tarjolla on kahdeksan erilaista toimintatapaa, joiden joukossa on varsin kekseliäitä uusia jippoja, kuten Side Chain (soiva ääni väistää uutta ääntä vaimenemalla hieman) ja Delay (äänet 2.-4. seuraavat ensimmäistä ääntä viivästettyinä). 

Image

Soittotoimissa palvelee 37 kapoisen koskettimen mittainen koskettimisto.

Image

Synteesikoneiston ytimen muodostavat kaksi VCO-oskillattoria, niille yhteinen VCF-suodin, kaksi verhokäyrää ja vahvistinosio.
Valmistajan mukaan monipuoliset modulointimahdollisuudet käsittävät mm. oskillaattoreiden synkkauksen, ristikkäismoduloinnin ja kehämoduloinnin.

Image

Lisäherkkuina Miniloguessa on 16 askeleen sekvensseri, neliäänisyyden puitteissa toimiva arpeggio-automatiikka ja viive-efekti.

Hinnoittelultaan Minilogue sijoittuu digisyntikoiden sarjaan, mutta tarjoaa valmistajan mukaan ehtaa analogitekniikka perinteisin hallintavipstaakein ja osin myös hieman uudenlaisen lähestymistavan kautta: OLED-näyttö nimittäin muuntuu tarvittaessa oskilloskoopiksi joka visualisoin kulloisenkin aaltomuodon.  

Image

Soittimen pääty on aitoa puuta ja kansilevy hiekkapuhallettua alumiinia. Potentiometrien akselit ovat metallia ja nupit kumipintaisia paremman otteen nimissä.

LisätiedotEM Nordic