Nayteikkuna

Korg Modwave Wavetable Synthesizer – wavetable-tekniikkaa ja modulaatioita

Korg Modwave on Kaoss Physic- ja Motion Sequencing 2.0 -modulaatiotyökaluilla höystetty uusi wavetable-syntetisaattori.


Korgin DW-sarjan jatkaja kätkee sisäänsä monipuoliset oskillaattorit, kattavan valikoiman filttereitä ja modulaatioreitityksiä, sekvensserin sekä intuitiivisen käyttöliittymän.
37 kosketinta omaava syntetisaattori kykenee 32 äänen polyfoniaan ja se sisältää myös varsin monipuolisen kattauksen efektejä.
Modwaven clou piilee kuitenkin sen modulaaatiotyökaluissa: Kaoss Physicsissä ja Motion Sequencing 2.0:ssa.

Kaoss Physics yhdistää x/y Kaoss padin moduloitaviin fysiikkamallinnuksiin. Se mallintaa pallon liikettä virtuaalisella pinnalla sekä sen kimpoilua seiniä vasten. Pallon liikettä kontrolloidaan Kaoss x/y padilla tai automaattisesti ohjaamalla triggeri tähän parametriin esimerkiksi gatesta tai damperista. Pallon sijainti määrittää neljä modulaatiosignaalia, joita voidaan käyttää haluttuihin modulaatiokohteisiin.

Virtuaaliseen pintaan voi myös määritellä töyssyn, jonka korkeus/syvyys, muoto ja kitkakerroin ovat säädettävissä. Pintaa reunustavat seinät voidaan määritellä hidastamaan tai kiihdyttämään niihin osuvaa palloa. Seinät ovat myös kokonaan poistettavissa, jolloin reunan ylittäessään pallo ilmestyy takaisin esiin virtuaalipinnan vastakkaiselta reunalta.
Motion Sequencing 2.0 mahdollistaa puolestaan Wavestatesta tuttujen orgaanisten ja alati muuntuvien kuvioiden luomisen motion sequencingin avulla.

Modwaven oskillaattorit sisältävät yli 200 wavetablea, joista jokaisessa on maksimissaan 64 aaltomuotoa. Näiden perussointia voidaan viritellä reaaliaikaisesti yli 30 parametrin ja 13 morphaustyypin voimin.
Kahden wavetablen välillä voidaan morphata portaattomasti A/B Blendin avulla. Lisäksi käyttäjä voi ladata laitteeseen omia wavetablejaan. Filtteripuolella tarjolla on muun muassa MS-20:n ja Polysixin filtterimallinnukset.

Korg Modwavessa on balansoidut stereolähdöt ja kuulokeliitäntä. Luonnolisesti midi-liitännät kuuluvat varusteluun, sekä usb-tuki Windows- ja MacOS-laitteille.
Pakettin mukana toimitetaan Reason Lite, Izotopen Ozone Elements -masterointiohjelmisto, soitonopetusohjelma Skoove sekä valikoima Korgin ja muiden valmistajien software-syntetisaattoreita.

Korgin ääninäytteet löytyvät tämän Soundcloudiin johtavan linkin kautta (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätiedot: EM Nordic

06.10.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy