Korg MS-20 Kit – kokoa itse syntikkasi!

Image

Kiinnostus analogisyntikoihin velloo aaltoliikkeen tavoin ja myös Korgilla on kuulemma saatu kuulla riittämiin kuluttajien toiveita vanhojen mallien uusiopainoksista. Hiljattain esitelty MS-20 Kit on mielenkiintoinen tapa vastata tähän kysyntään: tehdään rakennussarja, josta innokas harrastaja voi itse koota itselleen toimivan ja autenttisen replican. Harmi vain, että nyt todellakin nopeat syövät hitaammat, sillä Korg ilmoittaa valmistavansa vain 1000 kappaletta näitä erikoistapauksia.

Soitin on täysin analoginen alkuperäisen tapaan ja noudattaa soundin tuottamisen osalta prikulleen alkuperäistä rakennetta. Se kuitenkin täytyy huomioida, että alkuperäisessä MS-20-mallissa käytettiin suodinta jonka sointia leimasi särö ja joka myös lähti helposti itsekseen värähtelemään. Myöhemmin soittimeen kehitettiin hifistyneempi suodin. Koska yksi pitää tyttärestä ja niin pois päin, on Korg sisällyttänyt MS-20-rakennussarjaan molemmat suodintyypit.
Nykyaikaa ovat sitten USB- ja midi in -liitäntä, joita alkuperäisessä ei toki ollut.

Käyttöohjeen lisäksi pakettiin kuuluu säädinpaneelin karttoja, joihin on merkattu malliasetuksia erityyppisten soundien tekoon. 

MS-20 Kit sisältää kaikki tarvittavat osat, eikä toimivan laitteen kokoaminen vaadi kolvia sen paremmin kuin syvällistä ymmärrystä elektroniikasta.

Lisätiedot: DLX Music