Korg RK-100S – Keytar antaa soololle siivet

Image

Kaksisataa soittimeen tallennettua soundia, 37-koskettimen soittolauta ja kaksi nauhaohjainta, siinä välineitä näyttävälle velhosooloilulle. 

Keytar-nimikkeelläkin tunnettavan RK-100S:n koskettimisto on sama hoikennettu malli, jota käytetään Korg MS-20 Mini -syntetisaattorissa. Mainituista nauhaohjaimista lyhyempi on sijoitettu soittimen ”kaulaan”, vaikkapa vasemman käden kitaristimaisten venytysten tai vibraton tuottamiseen, pitempi puolestaan on Keytarin rungossa toisentyyppistä käyttöä varten. Sillä voi esimerkiksi korvata koskettimiston soitto-ohjaimena, jolloin kuuluviin saa liu'uteltua asettamansa rajauksen puitteissa säveliä tai skaaloja, ja lisäksi sillä voi ohjata tehokkaasti esimerkiksi vireen korkeutta ja suotimen toimintaa.

Soittimen oma äänimoottori perustuu analogimallinnukseen ja tarjolla on perinteisten syntetisaattoriaaltomuotojen lisäksi mm. formantti-, kohina- ja PCM-johdannaisia. 
Ilmaisua laajentaa arpeggio-automaatio.

Image

Kuudella AA-paristolla toimiva Korg RK-100S sopii myös reissusoittimeksi, kiitos kuulokeliitännän. Lisäiloa matkalaisen musisointiin suo pikkuplugille tarkoitettu tulojakki, jonka kautta oman soiton tueksi saa valmista musiikkia vaikka i-laitteelta. Sama jakki soveltuu myös mikrofoniliitännäksi ja sopivalla headsetillä pääseekin harjoittamaan vaikka robottipuheita ja muita vocoder-kikkoja.

Vahvistimen tai PA-laitteiston kanssa RK-100S pelaa tavallisen plugipiuhan välityksellä.

Yhteys tietokoneeseen taas solmitaan USB-liitännän kautta ja silloin pääsee myös hyödyntämään pc- ja Mac-tietokoneille koodattua editoriohjelmaa soundien muovailussa.
Midi-lähtö täydentää varustelun, ja paristokäytön vaihtoehtona Korg RK-100S toimii myös virtalähteellä.

Puurunkoista soitinta valmistetaan kolmessa eri värissä: valkoisena, mustana ja punaisena.

Lisätiedot: EM Nordic