Korg SDD-3000 -delay nyt pedaalina

Image

Korg penkoo arkistoistaan esiin aarteita ja sellaiseksi luetaan myös 1982 lanseerattu delay-efekti SDD-3000. Aikoinaan sitä valmistettiin räkkilaitteena, mutta uudispainos on tehty kitaristien ehdoilla eli pedaalin muotoon.

SDD-3000-pedaali tarjoaa valmistajan mukaan ensinnäkin esikuvansa efektimaailman, mutta sen jatkona on samassa paketissa nyt seitsemän viive-tehostetta, joita alkuperäisessä ei ollut (Analog, Tape, Modern, Kosmic, Reverse, Pitch sekä Panning).
Uskollisesti alkuperäistä kytkentää noudattavan etuvahvistimen headroomia kuvaillaan huimaksi ja muina keskeisinä piirteinä mainitaan mm. feedback-kytkentään kuuluva suodin, sekä viisi erilaista aaltomuotoa viiveajan moduloimiseen. Niinpä tarjolla on monipuolinen valikoima vatkauksia ja veivauksia flangerista vibratoon ja choruksesta doppler-efektiin.  

Image

Lyhyin viiveen mitta on yksi millisekunti ja pisimmillään SDD-3000 yltää neljän sekunnin (4 000 ms) viiveaikaan. Rytmisten tehosteiden tuottamiseksi viiveaika voidaan jakaa myös nuottien aika-arvoilla, joita on valittavissa 11 vaihtoehtoa kokonuotista aina 32-osaan asti.
Myös moneen yhtäaikaiseen, mutta erimittaiseen viiveaikaan perustuvat ns. multi-tap-viiveet luontuvat laitteella.

Muistia on varattu kahteen pankkiin jaettuna yhteensä 80 paikkaa ja SDD-3000 tottelee myös midi-komentoja. Ohjelmanvaihtokäskyjen lisäksi midillä siirtyvät tarvittaessa muistiin ladatut ohjelmat muihin laitteisiin, tai tietokoneelle varastoon.

Ohjelmien vaihto ja bypass-kytkentä on tehty niin, että efektien hännät saavat soida loppuun katkeamatta. Varsinainen efektin ohituskytkentä on tyypiltään true bypass.

Image

DSS-3000:n takalaidassa on liitäntä myös ekspressio-pedaalille, jolla voi ohjata useita parametreja samanaikaisesti.

Lisätiedot: EM Nordic