KRK esitteli uuden V4-sarjan studiomonitorit

Image

KRK esitteli uuden aktiivikaiutinmalliston, joka on suunniteltu täyttämään ammattilaisen vaatimukset kotipajassa, työhuoneella sekä studiossa. Malleja on kolme ja niiden tunnukset ovat V4 S4, V4 S6 ja V4 S8.


Image

V4-sarjan uutukaisten päälinjat on pitkälti yhteneväiset: koteloinnissa hyödynnetään bassorefleksi-rakennetta ja kolmikon jokainen malli on toimintaperiaatteeltaan aktiivinen kaksitiekaiutin.

Mallisto on suunniteltu kuunneltavaksi lähietäisyydeltä, mutta trion kookkain tuottaa jo huomattavan paljon äänenpainetta ja soveltunee myös hieman etäämmälle sijoitettavaksi.

Mallitunnuksen viimeinen numero vihjaa bassokartion halkaisijaan, joka pienimmässä versiossa on neljä tuumaa, keskimmäisessä kuusi ja puoli tuumaa, ja kookkaimmassa jo kahdeksan tuumaa.
Vastaavasti bassokaistan vahvistusteho kasvaa 55 watin lukemista 200 wattiin asti mallin suuretessa ja samalla toistoalueen alaraja laskee matalammalle.
 
Sekä basso- että yläkaistan vahvistimet toimivat D-luokan periaatteellla, ja kaiutinten kartioissa sekä diskanttielementin kalvoissa KRK käyttää materiaalina kevlaria. Alumiiniset kautinrungot ja ferriitti-magneetit ovat nekin perinteisiä ratkaisuja.

 

Image

KRK V4-sarjan kaiuttimet sovitetaan vaihteleviin akustisiin ympäristöihin kytkinvalintaisilla ekvalisoinneilla, joita on tarjolla 49 erilaista.

Standby-toimintoa käytettäessä kaiuttimet sammuttavat käyttövirran automaattisesti 30 minuutin hiljaisuuden jälkeen, ja avaavat itsensä taas, kun havaitsevat jälleen tulosignaalin saapuvan. Standbyn voi myös kytkeä pois päältä system settings -kytkimillä, ja sama valinnanvapaus koskee etulaidassa hohtavaa KRK-logoa, jonka voi joko himmentää tai  sammuttaa kokonaan takalaidan kytkimillä.

 

KRK V4-monitoreiden yhtäläisyydet ja erot

Image

Kaiutinmallistolle on tarjolla erillisvarusteina myytävät KRK:n omat jalustat sekä seinäkiinnikkeet, joille on koteloiden pohjassa valmiit kiinnityspisteet.

Kaiutinelementtejä suojaavat metalliverkot kiinnitysruuveineen kuuluvat vakiovarusteluun.

 

Image

LisätiedotEM Nordic