Nayteikkuna

Laney Cub-Super - pienikokoisia putkivahvistimia

Laney on julkistanut uuden pienien putkivahvistimien sarjan. Cub-Super -mallistoon kuuluu kaksi komboa ja yksi nuppi. Lisäksi tarjotaan kaksi kaappivaihtoehtoa. Sarjan kombot ja kaapit varustettu HH Acousticsin kaiuttimilla.

 

Laney Cub-Super10 on malliston pienin kombo, ja se on toteutettu A-luokan kytkennällä. Tehoa se tuuppaa maksimissaan 10 wattia. 
Vahvistimen etuasteessa on kaksi 12AX7-triodiputkea, ja pääteasteesta löytyy yksi EL84-putki. Laney Cub-Super10:ssä on kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle, bass) sekä gain- ja volume-säädöt.

 


Lisäksi Laney Cub-Super10 on varustettu boost-toiminnolla, jonka taso on säädettävissä. Boost voidaan aktivoida myös jalkapedaalilla, jolle on liitäntä (FS1-Mini -optiolla) vahvistimen takapaneelissa. Sieltä löytyy myös efektilenkki sekä liitäntä lisäkaapille. Lisäksi tarjotaan linjalähtö efektilenkin send-lähdöstä.

Laney Cub-Super12 on varustettu 12-tuumaisella kaiuttimella, ja sen tehoksi ilmoitetaan maksimissaan 15 wattia. Myös putkisto on hieman laajempi, sillä etuasteputkia (12AX7) on nyt kolme, ja pääteasteputkia (EL84) on kaksi kappaletta. Kytkentä on AB-luokkaa.
Laney Cub-Super12 -kombon konsepti on muutoin pitkälti samanlainen, mutta tämän kombon varustukseen kuuluu myös digitaalinen jousikaiku-emulaatio, jonka algoritimi on napattu Black Country Custom Secretpath -pedaalista.

 


Tuloliitäntöjä on kaksi, joista toinen antaa tehoa yhden watin verran, toinen taas 15 wattia. Jalkakytkimen liitännässä on FS2-Mini -optio.

 

 

Laney Cub-Supertop on nuppi, joka ominaisuuksiltaan vastaa Cub-Super12 -komboa. Kaapiksi sille suositellaan kevyeksi luonnehdittua (10,40 kg) ja kahdeksan ohmin impedanssilla toimivaa Cub-112 -vaihtoehtoa. Siinä on yksi 12-tuumainen HH-kaiutinelementti.

 


Liitäntöjä kaapissa on kaksi, tulo vahvistimelle sekä Link kahden kaapin yhdistämiseen.
Toinen Cub-malliston kaappi on 212, jossa 12-tuumaisia kaiuttimia on kaksi. Sillä on painoa kolmisen kiloa enemmän.

Lisätiedot: Laney

09.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy