Laney IRT-Studio-SE – Juhlamalli juhlavuoden kunniaksi

Erityisesti metallimusiikin puolelta jalansijansa löytänyt perinteikäs vahvistinmerkki Laney aloitti toimintansa jo vuonna 1967, joten tänä vuonna sillä on 50-vuotisjuhlat. Sen kunniaksi Keski-Englannissa toimiva valmistaja on tuonut markkinoille juhlaversion kaikkien aikojen suosituimmasta putkivahvistimestaan, Ironheart-Studio  -räkkinupista.

Laney IRT-Studio-SE on nimensä mukaisesti suunnattu erityisesti studiokäyttöön. Toiminnoiltaan se vastaa jo aikaisemmin markkinoille tuotua IRT-Studio -nuppia. Juhlamallin yksilöllisyyttä kuitenkin korostaa koristeellinen punainen säädinpaneeli, hohtava Ironheart-logo sekä paranneltu DI-lähtö/kaiutinemulaatio. Vahvistimen kanssa toimitettava FS4-kanavanvaihtaja on myös saanut punaisen juhlavärin.

Lisäksi IRT-Studio-SE-nupin pariksi on valmistettu GS112V-kaiutinkaappi. Se on varustettu yhdellä Celestion 12V -kaiutinelementillä. Kaapin sointia valmistaja kuvaa tasapainoiseksi ja lämpimäksi.

Laney IRT-Studio-SE on 15-wattinen putkivahvistin (3xECC83, 2xEL84), jossa nimellistehon voi tarvittaessa pudottaa myös yhteen wattiin. Käyttäjän valittavissa on varsinaisesti kolme kanavaa, joista Clean- ja Rhythm-kanaville on yhteiset sävysäädöt, ja Drive-kanavalle omansa.
Molempien kanavien eq-säätimet toimivat myös nostokytkiminä, jolloin bass-säätimen Deep-asento lisää sointiin matalia taajuuksia, middle-säätimen Shift-asento tiukentaa sointia ja treble-säätimen Shift-asento pyöristää ylimpien taajuuksien sointia.

Laney IRT-Studio-SE on varustettu myös Pre-Boost-säädöllä, joka toimii ikään kuin buusterina ennen vahvistimen etuastetta. Sillä voi siis ajaa etuasteputkia entistä rankemmin särölle.
IRT-Studio-SE:n pääteasteessa puolestaan on digitaalisen kaiun ohella Dynamics- ja Tone-säätimet. Ensin mainitulla voi kontrolloida matalien taajuuksien käyttäytymistä, vastapäivään kääntäessä soundin saa tiukemmaksi, myötäpäivään mennessä alataajuudet taas soivat vapaammin riippuen tietysti volume-tasosta ja mahdollisesta kaiutinkaapista. Jälkimmäinen säädin puolestaan toimii ikään kuin kitaran tone-säädön tapaisesti, ja sillä voi halutessa taltuttaa etu- ja pääteasteen yläharmonisten sointia.

Koska Laney IRT-Studio-SE on eritoten äänityskäyttöön optimoitu vahvistin, sen takapaneelista löytyy kattavat liitännät aina usb- ja Re-amp-kytkentää myöten. Lisäksi vahvistimessa on sisäinen keinokuorma.

Laney IRT-Studio-SE -juhlamallia valmistetaan rajoitettu erä, joka on saatavilla loppuvuoden ajan.

Lisätiedot: Laney

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

 

26.10.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy