Les Paul Classic Double Cutaway – tuplasti soolotilaa!

Gibson juhlistaa 120-vuotista historiaansa monin tavoin ja yksi niistä on Les Paul Classic Double Cutaway, kahdella soololovella (tai sarvella) toteutettu erikoismalli.

Kyseinen muotoilu on aiemminkin ollut Gibsonin valikoimissa ja sille on löytynyt omat ystävänsä, joita viehättää toisen soololoven tarjoama parempi ulottuvuus ylänauhoille.
Vuoden 2014 malli sisältää mainitun ominaisuuden lisäksi PAF-tyyliset Burstbucker Rhythm Pro -kaulamikin sekä Burstbucker Lead Pro -tallamikin, sekä virtaviivaiseen tapaan niille yhteiset volume- ja tone-potikat ynnä kolmiasentoisen vipukytkimen.

Kansipuu on AAA-luokiteltua kuviollista vaahteraa ja pintavärinä on läpikuultava punainen, luonnollisesti nitro-selluloosalakalla viimeisteltynä.

Peruskonstruktio on muutoin klassinen: rungon takaosa on mahonkia, samoin liimaliitoksella kiinnitetty kaula. Otelauta puolestaan on ruusupuuta.
Rungon painoa on pudotettu ”perinteisellä” kevennyksellä, joka tarkoittaa yhdeksää kannen alle piiloon jäävää, runkomahonkiin porattua pyöreätä onkaloa osapuilleen niillä main, missä soittajan plektrakäden kyynärvarsi kulkee rungon yläosan poikki kohti kieliä. Enemmän tietoa rungon keventämisen eri versioista löytyy tästä.

Kaulan profiilia ei nyt luonnehdita minkään tietyn vuosikymmenen mukaan veistetyksi vaan määritelmä on ”solakka .800/.875”.

Virityskoneistot ovat Groverin mallistoa ja metalliosat muuten tuttua linjaa kielten ankkurina toimivaa poikkipalkkia ja Tune-O-Matic-tallaa myöten.

Otelaudan 12. nauhalle istutettu juhlaupotus, retrospektiivisesti korrekti ruskea kotelo sekä yksilöllinen aitoustodistus/takuulappu kruunaavat kokonaisuuden.

Lisätiedot: Into-Luthman
 

 

17.09.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy