Lewitt LCT 550 – maailman hiljaisin studiomikrofoni?

Image

Itävaltalainen Lewitt kertoo tuoneensa markkinoille maailman hiljaisimman, studiokäyttöön suunnitellun suurikalvoisen kondensaattorimikrofonin, jonka itseiskohinaksi Lewitt imoittaa 0 dB (A).

Tarkalleen ottaen arvo koskee herttakuvioisen LT 550 -mikrofonin elektroniikkaa, sillä ilmamolekyylien liike aiheuttaa kapselin kalvolla vähäistä värähtelyä ja sitä myöten myös pohjakohinaa. Valmistajan mukaan tämä jää käytännösssä kuitenkin alle merkitsevän rajan, ja IEC 60268 -normin mukaiseksi lukemaksi ilmoitetaan 3 dB A-painotettuna.  
Samoin tein valmistaja ravistelee asetelmia toisellakin ilmoitusluonteisella asialla: kyseisten mikrofonien kapselit ja etuvahvistimet valmistetaan Lewittin mukaan niin tiukoin toleranssein ja ne kalibroidaan niin täsmällisesti, että mitkä hyvänsä kaksi valmista LCT 550 mikrofonia voidaan asettaa stereopariksi, jonka keskinäinen poikkeama vasteessa on +/- 0 desibeliä.

 

Image

Mikrofonikapselin kalvo on halkaisijaltaan tuuman, ja LCT 550:n dynamiikka-alueeksi ilmoitetaan 140 db SPL (A).
Kolmiportaisen pad-kytkimen (0/-6 dB / -12 dB) kera äänenpaineen enimmäiskestoksi luvataan 155 dB SPL. Mikrofoni myös tunnistaa äänenpaineen ja kytkee automaattisesti käyttöön suuremman vaimennuksen, jos tarpeen on.

Bassovaimennukseen on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa. 80 Hz:n rajataajuutta käytettäessä vaimennuksen jyrkkyys on 12 desibeliä oktaavia kohden, 160 Hz:n rajataajuudella vaimennus loivenee kuuteen desibeliin oktaaville.
Painokytkimet toimivat äänettömästi ja ne voi myös lukita tahattomien painallusten varalta.

LCT 550 toimitetaan salkussa ja mukaan kuuluu tärinää vaimentava adapteri, tuulisuoja ja keinonahkainen suojapussi.

Lisätiedot: Profitron