Line 6 Catalyst – edullisempia mallintavia komboja

Image

Line 6 on julkistanut edullisempaan hintaluokkaan sijoittuvan vahvistinperheen. Catalyst 60, Catalyst 100 ja Catalyst 200 on nimetty maksimitehonsa mukaan.

 

Image

 

Line 6 Catalyst-kombovahvistimet toimivat kuulokelähtöä lukuunottamatta monofonisesti.
Kukin niistä on varustettu power damping -ominaisuudella, jota operoidaan output power -säätimellä. Sen avulla Line 6 Catalyst -vahvistimien pääteteho voidaan joko puolittaa (30, 50 tai 100 wattiin malleittain) tai laskea kunkin kohdalla aina 0,5 wattiin saakka.
Recording-tilassa vahvistimen päätevahvistin mykistetään kokonaan. Line 6 Catalyst 60- ja 100-mallit on varustettu yhdellä 12 tuuman ”custon design” -kaiuttimella, 200-wattinen taas kahdella.

Line 6 Catalyst -vahvistimissa on kaksi itsenäisesti säädettävää kanavaa, jotka valitaan omilla painikkeillaan. Kumpaankin kanavaan voi tallentaa haluamansa säädöt, joita voi muokata milloin tahansa.
Niiden lisäksi voidaan valita täysin käsisääteinen manual-moodi, jolloin säätimiä voidaan käyttää tavallisen vahvistimen tavoin.

 

Image

 

Soundin perustaksi valitaan Selector-säätimellä jokin kuudesta valmistajan omasta vahvistinmallinnoksesta, jotka on luokiteltu puhtaasta säröiseen.
Kaiutinmallinnoksia puolestaan on kolme. Presettejä tarjotaan 12 ja pankkeja kuusi kappaletta.

Kukin Line 6 Catalyst -vahvistin on varustettu erikseen kytkettävällä boost/drive-säätimellä, joka on itsenäinen kullekin vahvistinmallille. Kanavavoimakkuus taas säädetään channel volume -hanikasta. Line 6 Catalyst -komboissa on perinteinen kolmen kaistan ekvalisaattori (bass, middle, treble) sekä presence-säätö yläkeskialueen justeeraamista varten.

Omalla painikkeella päälle kytkettävän reverb-säädön (kuusi erilaista) lisäksi on niin ikään itsenäisesti päälle kytkettävä effect-säädin kolmelle erilaiselle efektityypille (delay, modulation, pitch – kuusi variaatiota kutakin).
Catalyst-kombojen efektityyppi valitaan tap tempo -painikkeella. Sen kautta saadaan esiin myös viritysmittari.

Line 6 Catalyst -kombot on varustettu myös master volume -säädöllä, jolla asetetaan vahvistimen lähtövoimakkuus ja kuulokelähdön voimakkuus.
Komboissa on usb b-portti, jonka kautta voidaan paitsi editoida soundeja ja tehdä päivityksiä, myös äänittää nelikanavaista ääntä 24-bittisenä 44,1/48 kilohertsin näytetaajuudella.
Line 6 Catalyst 100 & 200 -vahvistimissa on lisäksi midi-tulo. Kaikissa komboissa on liitäntä valmistajan LFS2-jalkakytkimelle, jolla voidaan vaihtaa kanavia sekä kytkeä effect-toiminto päälle/pois.

Line 6 Catalyst -komboissa on myös aux-tulo ja efektiluuppi (send, return), jonka tilalle voidaan kytkeä power amp in -tila, jolloin return-tulo vie ulkoisten efektien signaalin suoraan päätevahvistimelle. Lisäksi tarjotaan balansoitu DI-lähtö (XLR) ground lift -kytkimellä.

Line 6 Catalyst 60:n mitat ovat 444 x 505 x 260 senttimetriä ja paino 11,8 kilogrammaa.
Catalyst 100:n mitat ovat 478 x 564 x 260 senttimetriä ja paino puolestaan 14,5 kilogrammaa.
Porukan isoin, Catalyst 200 on mitoiltaan 478 x 694 x 260 senttimetriä ja painoltaan 18,9 kilogrammaa.

Valmistajan video:

Lisätiedot: F-Musiikki