Line 6 Powercab 112 & 112 Plus – vaihda kaiutinta tuosta vaan

Line 6 esitteli Frankfurtin messuilla omalla päätevahvistimellaan varustetun Powercab 112 -kaiutinkaappinsa. Uutuutta voinee parhaiten kuvata 12-tuuman kaiuttimella varustetuksi aihioksi, johon voi napin painalluksella vaihtaa erilaiselta kuulostavia kaiutinelementtejä.

Ajatuksena on myös, että Line 6 Powercabiin liitetään nimenomaan vahvistimia mallintava etuastelaite tai pedaali. Tällöin kaapin luvataan tarjoavan juuri sen soittokokemuksen mikä syntyy, kun vahvistin on hyvässä tilassa soittajan vieressä, eikä soundissa vielä kuulu mikityksen mukanaan tuomaa värittymistä.
Painoa uutuudella on reilut 15 kiloa, ja se on varustettu balansoidulla XLR-lähdöllä, jossa on sitten myös mikrofoni-emulaatio.

Line 6 Powercab 112 tarjoaa Flat-moodissa 70 hertsistä 20 kilohertsiin ulottuvan taajuusvasteen. NImelliseksi piikkitehoksi puolestaan ilmoitetaan 250 wattia.
Kaiutinemulaatioita on tarjolla kuusi kappaletta (Vintage 30, Green Back, Creme Back, Jensen P12Q, Swamp Thang sekä Blue Bell). Niiden valintaa helpottavat värikoodit, jotka muuttuvat kun säädinnuppia vääntää.

Line 6 Powercab 112 Plus eroaa perusversiostaan muutaman lisäominaisuuden ansiosta. Sen on varustettu näytöllä, ja käytössä olevien kaiutinsoundien määrää voidaan laajentaa.
Line 6 Powercab 112 Plussaan voidaan myös ladata ulkopuolisten valmistajien emulaatioita ja impulssivasteita, joiden ennalta kustomointi on mahdollista ilmaisella Powercab Edit -softalla. Preset-paikkoja tarjotaan kaikkiaan 128.

Line 6 Powercab 112 Plus toimii USB 2 -yhteyden ansiosta myös 16-bittisenä audiosovittimena. XLR-kombojakkeja on perusmalliin verrattuna tarjolla tuplasti eli kaksi kappaletta. Yhteensopivuus luvataan kaikkiin yleisimpiin DAW-ohjelmiin, samoin myös iOS-laitteisiin, kunhan käytössä on Applen oma Lightning-USB -adapteri. XLR-lähdön ohella Plus-mallin liitäntöihin kuuluvat MIDI- sekä L6 Link / AES/EBU -tulot ja lähdöt.

Line 6 Powercab 112 sekä 112 Plus on molemmat varustettu tukijaloilla, joilla kaappi voidaan kallistaa monitorikulmaan. Varusteluun kuuluu myös Low Cut– sekä Ground Lift -kytkimet.

 

Lisätiedot: Line 6

19.04.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy