Little Labs Pepper – soita kitara linjaan, luottoefektien kera

Image

Kalifornialainen Little Labs on erikoistunut ratkomaan pulmia, joita syntyy äänityssessioissa tämän tästä. Juuri julkaistu Pepper jatkaa samoilla linjoilla, joskin se ratkoo saman tien montakin mahdollista ongelmaa, ei ainoastaan yhtä.

Ensinnäkin Pepper toimii itsessään instrumenttivahvistimena, johon voi kytkeä suoraan sähkökitaran tai -basson. Tämän mahdollisuuden tarjoavat toki jo ihan perustason audio interfacet, mutta Pepperillä on lyödä muutama valtti pöytään.
Instrumenttiliitännän impedanssisovitukseen on ensinnäkin kaksi vaihtoehtoa: kiinteän 10 megaohmin sijasta voi valita 100 kilo-ohmin ja 2,2 megaohmin haarukassa toimivan portaattoman säädön.
Toinen valtti on efektipedaaleille tarkoitettu efektilenkki, jonka liitännät on optimoitu niin signaalitason kuin impedanssinkin osalta juuri perinteisille lattiarasioille.
Kolmas vahva kortti on ns. Pro Insert -efektilenkki – linjatason balansoiduille signaaleille tarkoitettu kytkentäpiste, johon voi liittää sujuvasti tyypiilliset räkkiefektit.
Kahdella viimeksi mainitulla saa linjasoiton mausteeksi omat suosikkilaitteensa, olivatpa ne pedaali- tai räkkimallisia, ja kumpiakin voi käyttää samanaikaisesti.

Valmiin efektoidun signaalin Pepper luovuttaa ulos samanaikaisesti kahdesta liitännästä: balansoitu linjatason signaali on tarkoitettu tallennukseen, balansoimaton instrumenttitason signaali puolestaan normaalin vahvistimen syöttämiseen.

Kun Pepper soveltuu myös re-amp-käyttöön eli kuivana tallennetun signaalin ohjaamiseen uudestaan vahvistimelle mikrofonillä äänitystä varten, voidaan puhua jo todellisesta monitoimityökalusta.

Takalaidan expansion-liitäntöjen kautta Pepperin voi yhdistää saumattomaksi lohkoksi laajempaan Little Labs -settiin.

Lisätiedot: Msonic