L.R. Baggs Align Chorus & Delay – mausteita akustiselle

L.R. Baggs on esitellyt uusia pedaaleja akustiselle kitaralle tarkoitettuun Align-sarjaansa. Nyt soittoa voi maustaa niin choruksella kuin delayllakin.

L.R. Baggs Align Chorus on valmistajan mukaan suunniteltu siten, että kitaran signaali jaetaan tulopäässä kahteen osaan, joista ensimmäinen ohjataan suoraan pedaalin läpi sellaisenaan ja ns. sivuketju pitää sisällään sitten chorus-efektin. Näin se ei vie päähuomiota soittimen akustiselta soinnilta, sillä suoran sekä efektoidun signaalin suhdetta voi säätää juuri haluamakseen Chorus-säätimellä.


L.R. Baggs Align Chorus -pedaalin Size-säädin puolestaan sekoittaa kahta eri chorus-soundia mitä enemmän hanikkaa avaa. Vaikutuksen kuvaillaan olevan kuin soittimia lisäisi, sillä soundi muuttuu isommaksi, mistä säätimen nimikin juontaa.
Tone-säätimellä voidaan puolestaan kirkastaa itse chorus-efektiä, eikä se vaikuta suoran signaalin sointiin sävyyn lainkaan.
Volumella taas säädetään pedaalista lähtevän äänen voimakkuus, joten laite toimii myös buusterina.

 

L.R. Baggs Align Delay toimii samaan tapaan. Kitaran soundi kulkee pedaalin läpi puhtaana, ja efekti on sivuketjussa.


Delay-säätimellä säädetään efektin suhden kitaran kuivaan soundiin.
Repeats-säädöllä taas määritellään toistojen määrä, ja time-säätimellä taas asetetaan toiston ja alkuperäisen signaalin välinen aika.
Myös L.R. Baggs Align Delayssa tone-säädin vaikuttaa vain efektin sävyyn. Sen kerrotaankin tässä tapauksessa ulottuvan analogimaisesta lämmöstä digimäiseen selkeyteen.

L.R. Baggs Align Delay on varustettu myös kahdella pienellä painikkeella. Niistä division muuntaa viiveen pisteelliseksi kahdeksasosanuotiksi samassa tempossa pysyen.
Tap-painikkeella taas voidaan taputella delay-tempo manuaalisesti. Tämä on mahdollista tehdä myös erillisellä jalkakytkimellä, jonka voi liittää pedaalin päädyssä olevaan jakkiin.

L.R. Baggs Align Chorus & Delay -pedaalien jalkakytkimellä vuorotellaan efektoidun soundin ja true bypass -ohituskytkennän välillä. Pedaalit toimivat yhdeksän voltin paristolla tai vastaavalla verkkolaitteella.

Lisätiedot: Kitarapaja

 

19.03.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy