Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyr - Boogie Chillen!

Zephyr oli Epiphonen tuotannossa merkittävä kitara menneillä vuosikymmenillä, mutta valmistus lopetettin 1960-luvulla. Nyt on senkin uudelleenjulkistuksen aika, ja aihe on mitä sopivin, sillä uutuus juhlistaa John Lee Hookerin syntymän 100-vuotisjuhlaa.

 

Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyr on valmistajan mukaan uskollinen blues-legendan pääkitarana vuosikymmenen ajan toimineelle ’61-vuosimallin Zephyr Electric -mallille. Se oli yksi niistä vain 45 Zephyr-kitarasta, joita vuosien ´59 ja ´63 välillä valmistettiin. Juhlasoitin on suunniteltu yhteistyössä Hookerin perheen kanssa.

 

 

Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyr Outfit -mallia valmistetaan 1000 kappaletta. Pakettiin kuuluu kitaran ohella Premium-luokan vintage-laukku ja nahkahihna. Mainittakoon, että soittimessa on Wilkinsonin Deluxe-virittimet, ja että se on varustettu valmistajan ProBucker Mini-Humbuckereilla.

 

 

Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyrin koppa on valmistettu laminoidusta vaahterasta, kuten myös kansi. Kaula on mahonkia, mutta siinäkin keskiviilu on vaahteraa.
Kaulan profiili on tyyppiä C, ja se on kiinnitetty koppaan liimaliitoksella.

 

 

Ltd. Ed. John Lee Hooker Zephyrin kaularauta on kaksitoiminen, ja otelaudan materiaaliksi ilmoitetaan Pau Ferro. Medium jumbo -tyyppisiä nauhoja on 20 kappaletta. Kielten soiva pituus on Gibsonin perinteinen 24,75 tuumaa.

Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyr on varustettu vintage-mallisella kielitrapetsilla sekä kelluvalla, mutta säädettävissä olevalla orkesterikitaran tallalla. Kahdelle mikrofonille on itsenäiset volume- ja tone-säätimet sekä kolmiasentoinen kytkin.

Ltd. Ed. John Lee Hooker 100th Anniversary Zephyr Outfit on saatavilla värillä Anthique Natural.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

11.10.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy