Mackie FreePlay – ääntä kuuluviin akuilla tai verkkovirralla

Image

Image

 

 

Mackien messuosastolla huomion keskipisteenä oli FreePlay – 300-wattinen liikuteltava stereo-PA, joka tarvittaessa toimii akuilla, jos verkkovirtaa ei tarjolla ole.

FreePlayn suo muitakin vapauksia nimensä katteeksi. Musiikkia voi toistaa suoraan bluetooth-yhteyden yli ja miksauskin hoituu etänä, kunhan hallussa on Applen iOS-puhelin tai tabletti ja siihen ladattu FreePlay Connect -mikseriaplikaatio.

Bassokaistan tässä ghettoblasteria muistuttavassa laitteessa hoitaa kahdeksantuumainen kartiokaiutin, kun taas yläkerta on jaettu stereoksi kahdelle tuuman halkaisijaltaan olevalle kompressiodriverille.
Vahvistin on toimintaperiaatteeltaan D-tyyppiä, nimellistehoa on 300 wattia ja peliaikaa luvataan litium-ioni-akuilla kymmenen tuntia yhtä soittoa. Hädän tullen laite toimii myös tavallisilla paristoilla (tai verkkovirralla).

 

Image

 

Alkuun tälle pikku-PA:lle valitaan jokin neljästä erilaisten käyttötilanteiden varalle laaditusta ennakkoasetuksesta (Flat, DJ, Solo, Voice), jonka jälkeen nelikanavainen digitaalimikseri tarjoaa kanavakohtaiset perussäätimet tasonsäätöineen ja kolmialueisine ekvalisaattoreineen. Lisäksi mikserissä on kaiku- ja viive-efektit, 16 erilaisena variaationa.
Automaattiselle kierronestosuotimelle on oma kytkimensä ja valmistaja lupaa, että tarpeen ilmetessä se taltuttaa vingut ennenkuin niistä muodostuu riesaa.
Vaikka laitetta voikin käyttää aivan sellaisenaan, suositellaan edellämainitun FreePlay Connect -mikseriaplikaation hyödyntämistä. Se tarjoaa kätevän pääsyn kaikkiin mikserin asetuksiin.

 

 

Image

Erilaisiin käyttötilanteisiin on tarjolla kantolaukkua, kulmamonitorimaisesti kallistavaa lattiajalustaa ja perinteinen kaiutinteline käy sekin adapterin avulla FreePlayn pitimeksi.

FreePlay on varustettu sekä signaalitason piikkeihin että RMS-tasoon reagoivalla limitterillä sekä ylikuumenemissuojalla.

FreePlayn kotelo on valmistajan mukaan erittäin kestävää PC-ABS-muovia ja kaiuttimia suojaa teräsverkko. Painoa laitteella on viisi kiloa.


Lisätiedot: Soundtools