Markbass Little Marcus 800 – kompakti nuppi isoillekin keikoille

Basistinero Marcus Miller on ollut monessa mukana, esimerkiksi Miles Davisin maineikkaalla Tutu-albumilla. Viime vuonna hän ilmoitti NAMM-messuilla yhteistyöstä Markbassin perustajan Marco De Virgiliisin kanssa. Sen hedelmät ovat poimittavissa nyt, kun markkinoille on tuotu basistin nimeä kantava Markbass Little Marcus 800. Sille on olemassa myös  500-wattinen pikkuveli, jonka säätimistö ja liitännät ovat identtiset.

Sointia kuvataan valmistajan toimesta selkeän erottelevaksi, vahvaksi ja dynaamiseksi.

Markbass Little Marcus 800 on tarkoitettu isojen keikkapaikkojen vahvistimeksi. Siinä on yksi tuloliitäntä, ja gain-säätö tarjoaa säätövaraa välillä -46 dB – +23 dB.

 

Ekvalisaattoreita sen sijaan on kaksi. EQ1 on valmistajan mukaan yleis-eq, joka tarjoaa seuraavat säädöt: Ultralow (säätötaajuus 65 hertsiä), Low (180 hertsiä), Mid (500 hertsiä), Hi Mid (1,4 kilohertsiä) sekä High (3,8 kilohertsiä). Kullakin säätimellä pystyy leikkaamaan tai korostamaan kyseistä aluetta 16 desibelin verran.

Markbass Little Marcus 800:n EQ2 puolestaan on tarkoitettu täsmätarpeisiin, ja se koostuu kahdesta säätimestä. Niistä Old School on vintage-sointiin tarkoitettu alipäästösuodin, jonka toiminta-ala ulottuu 20 kilohertsistä 200 hertsiin.
Millerizer puolestaan on 5–12 kilohertsin kaistalla toimiva korjain, jossa säätövara ulottuu nollasta plus kymmeneen desibeliin. Se on omiaan nimenomaan släppisoundia tarvittaessa.

Markbass Little Marcus 800 on varustettu myös Mute-kytkimellä, Master-volumella sekä Line out -lähdön voimakkuus-säädöllä. Tässä balansoidussa linjalähdössä on myös Pre EQ / Post EQ - ja Ground Lift -kytkimet.

 


Efektilenkin ohella vahvistimessa on liitännät viritysmittarille ja jalkakytkimelle.
Kaiutinlähtö toimii Speakon-kaapelilla, ja minimikuorma on neljä ohmia.

Markbass Little Marcus 800 painaa kolme kiloa, ja sen 500-wattinen Little Marcus 600 grammaa vähemmän.

Lisätiedot: Musamaailma

23.01.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy