Markbass MB58R – kattava bassovahvistin ja -kaappimallisto

Image

Markbass tuo markkinoille uuden MB58R-bassovahvistimien ja -kaappien sarjan. Mallisto sisältää kaikkiaan 20 uutta bassokaappia, kahdeksan komboa ja yhden nupin.

 

MB58R-kaappeja myydään 2x10”, 3x10”, 4x10”, 1x12”, 2x12” ja 1x15” -kokoonpanoissa, joista jokaisesta on tarjolla kolme, diskanttielementtiensä osalta toisistaan poikkeavaa versiota.
Energy-kaapit on varustettu Markbassin hi-fi tweeterillä (tasainen ylärekisteri), Pure-mallisto puolestaan 1” mittatilaustorvella (terävä ylärekisteri) ja P-sarja uudella piezo-tweeterillä (agressiivinen ylärekisteri).

2x10-kaapit ovat puolestaan saatavilla niin standardi- kuin XL-versioina. Standardissa bassokaiuttimet on sijoitettu vertikaalisesti, kun taas suurempikokoisessa XL-kaapissa ne ovat poikittain.

Image


3x10-kaappien impedanssi on 6 ohmia ja 2x10- sekä 4x10-kaapeissa joko 8 tai 4 ohmia. Muiden kaappien  impedanssi on 8 ohmia.
Lisäksi P-sarjan kaapeissa käytetään muista poiketen Markbassin keraamisia kaiutinelementtejä.

 

Little Mark 58R on MB58R-komboista löytyvä 500-wattinen transistorivahvistin, jota on saatavilla myös erillisenä nuppina.

Image

 

Kontrollit on aiempien versioiden sijaan sijoitettu suoraan etupaneeliin. Niihin lukeutuvat nelialuinen sävynsäätö, mykistyspainike sekä kolmipykäläinen flat-, scooped- ja footswitch-pikavalinnat sisältävä pikavalitsin sekä oldschool-filtteri.
Takapuolelta löytyy muun muassa XLR-linjalähtö ja efektilenkki.
Painoa nupilla on vain kaksi kiloa.

Komboja on tarjolla 2x10-, 1x12- (standard ja mini) sekä 1x15 -malleina. Kaikista on saatavilla Pure-versio (hi-fi tweeter ja neodymium-magneetilla varustettu kaiutinelementti) sekä P-versio (piezo tweeter, keraaminen kaiutinelementti).
Kombot ovat nimellisteholtaan 300 wattia, mutta ulkoisiin 8 ohmin kaappeihin liitettäessä käytettävissä on 500 wattia.

Ympäristöystävällisesti tuotetuiksi mainostetut vahvistimet ja kaapit on valmistettu Italiassa.

Lisätiedot: Musamaailma