Marshall Origin – perinteen voimin, uusia ominaisuuksia esitellen

Marshall on esitellyt tänä vuonna paitsi digitaalisen DSL-malliston, myös perinnettä huokuvan Origin-sarjan. Jälkimmäisen suunnittelussa valmistaja toteaa ”kuunnelleensa soittajien mielipiteitä, aivan kuten Jim Marshall aikoinaan teki”.

 

Marshall Origin -sarjan vahvistimet tarjoavat perinteisen ulkonäön ja soundin, mutta samalla monia nykyään tarvittavia asioita: ne on varustettu efektilenkillä, kaiutinemuloidulla DI-lähdöllä sekä Powerstem-toiminnolla.
Powerstem tarjoaa tehonpudotuksen, kun Output-kytkimellä valitaan eri asentoja (High, Mid, Low). Origin -sarjan Powerstem-tekniikka poikkeaa Marshallin aiemmin käyttämästä pentodi/triodi-metodista siten, että nyt lasketaan päätevahvistimen jännitetasoa. Tämän luvataan vähentävän tehoa muuttamatta soundin sävyä.
High-asennossa vahvistin toimii maksimiteholla, kun taas Mid-asennossa teho alenee Marshall Origin 20 -mallissa noin kolmeen ja Origin 50:ssä kymmeneen wattiin.
Kytkimen ollessa Low-asennossa ollaan molemmissa vahvistimissa kotiharjoitteluun soveltuvassa puolessa (0,5) watissa.
Sarjan pienimmässä, Origin 5 -mallissa, on tarjolla kaksi asentoa (High, Low).

 

Vahvistimet on varustettu myös Tilt-säätimellä. Sillä voidaan kaikissa Marshall Origin-malleissa liikkua paksun lämpimästä soundista kirkkaan erottuvaan. Vaikutuksen luvataan olevan sama, kuin jos usealla sisääntulolla varustetuissa Marshall-vahvistimissa yhdistetään Normal- ja High Treble -kanavat.

 

Marshall Origin -vahvistimet ovat saatavilla kolmena kombona (Origin 5, -20 ja -50) sekä 20- ja 50-wattisina nuppeina.
Vahvistimet on varustettu Gain-säätimellä, jonka nostokytkin aktivoi Boost-toiminnon. Tämä voidaan hoitaa Marshall Origin -malleissa myös jalkakytkimellä, joka sisältyy hintaan.

Master Volumen ja Presencen lisäksi Origin-malleissa on neljän säätimen ekvalisaattori (Bass, Middle, Treble, Tilt) sekä Gain.

Origin-vahvistimet toimivat perinteiseen tapaan ECC83- ja EL34-putkilla, lukuunottamatta malliston 5-wattista junioria, jossa pääteputki on EL84.

 

Combo-mallit on varustettu Celestionin kaiuttimilla seuraavasti:  Origin 5 (Eight-15 8”), Origin 20 (V 10”), Origin 50 (G12N-60).

 

 

LisätiedotEM Nordic

 

11.05.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy