Nayteikkuna

Marshall SC20C – JCM800-soundi pikkukombona

Brittivalmistajan tämän kevään uutuuksiin lukeutuu SC20C-kitarakombo, joka kuuluu Marshallin Englannissa käsityönä valmistettavaan  Studio Series -mallistoon. Sen kerrotaan tarjoavan ikonisen JCM800-soundin, mutta 20-wattisena ja modernisoituna.

Marshall SC20C toimii kahdella ECC83-etuasteputkella sekä kahdella EL34-pääteputkella. Push-pull-pääteasteella toimivan vaihvistimen vaiheenkääntäjänä on yksi ECC83-putki.
Kaiuttimeksi uutuuteen on asennettu 10-tuumainen Celestion V.

Marshall SC20C toimii joko 20-wattisena tai sitten pudotetulla viiden watin teholla, joka löytyy valitsemalla Standby-kytkimen Low-asento. Varsinainen standby-tila on kytkimen keskiasennossa, kun taas sen yläpuolelta löytyy High-tila (täydet 20 wattia).

 

 

Marshall SC20C on yksikanavainen vahvistin, jossa varten on kaksi instrumenttiliitäntää, high ja low. Ne ovat tarpeen erilaisilla lähtötehoilla varustettuja kitaramikkejä ajatellen.
Itse kanava tarjoaa oman volume-säädön niin etuasteelle kuin pääteasteellekin.
Ekvalisaattorissa on kolme kaistaa (bass, middle, treble), ja lisäksi vielä presence-säädin, jolla voi annostella soundiin yläkeskialuetta ja hallita siten soinnin purevuutta.

Marshall SC20C:n takapaneeli liitännät käsittävät ensinnäkin viisi kaiutinlähtöä.
Oikeassa laidassa oleva liitäntä on yhtä 16 ohmin kaiutinta varten.
Kaksi seuraavaa ovat kahdeksan ohmin lähtöjä – joko yhden kahdeksan ohmin kaiuttimen tai kahden 16 ohmin kaiuttimen kytkentää varten.
Viimeiset kaksi Marshall SC20C:n kaiutinlähdöistä on tarkoitettu neljän ohmin kuormalle, ja niitä tulisi käyttää, kun kytketään yksi neljän ohmin tai kaksi kahdeksan ohmin kaiutinta. Valmistaja muistuttaa, että nämä ovat suositellut kytkentätavat.

Marshall SC20C on varustettu myös efektiluupilla (send, return). Tämä toiminto voidaan kytkeä päälle tai pois liitäntöjen vieressä olevalla loop-kytkimellä.
Lisäksi varustukseen kuuluu jakkiliittimellä toteutettu DI-lähtö, joka on varustettu kaiutinemulaatiolla.

Marshall SC20C painaa 15 kiloa.
Fyysiset mitat ovat 510 x 460 x 255 (millimetriä).

Saatavilla on myös vastaava vahvistinnuppi (Marshall SC20H) sekä SC112- ja SC212-kaapit.
Studio-sarjaan kuuluvat myös 1959SLP-tyyppinen SC20-vahvistin joko kombona tai nuppina, sekä 1987-henkeen toteutettu 2525-malli, sekin kombona tai nuppina.

Lisätiedot: EM Nordic

 

14.03.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy