Martin C1 Uke – konserttimallin ukulele

Martinin kitaratehdas aloitti konserttikokoisen ukulelen valmistamisen jo vuonna 1925. Tämän vuoden uutuuksiin kuuluva nelikielinen C1 Uke onkin juuri tätä kokoluokkaa.

 

Konserttikokoinen ukulele sijoittuu kooltaan  sopraano- ja tenorikoppaisten väliin, ja onkin valmistajan mukaan helppo vaihtoehto soittoharrastusta aloittavalle.
Martin C1 Uken koppa on valmistettu kantta, pohjaa ja kylkiä myöten koa-viilusta. Kaulan materiaalia ei kerrota, mutta kaulaliitos on tehty liimalla 12. nauhan kohdalta.
C1 Ukessa on käytetty otelaudan materiaalina sipoa, joka on mahongin kaltainen afrikkalainen puu. Kielten soiva pituus puolestaan on 15 tuumaa.

Martin C1 Ukessa on valkoisesta Tusq-materiaalista tehty satula, kun taas virityskoneistojen malliksi ilmoitetaan ”Ratio Black Uke Peg”.
Tallan puuosan materiaali on morado, jota kutsutaan Bolivian ruusupuuksi (vaikka kyseessä ei ruusupuu olekaan) ja joskus myös pau ferroksi. Tallan virekompensoitu kielisilta taas on satulan tapaan valkoista Tusq-materiaalia.

Martin C1 Uken mukana toimitetaan pehmeä kantopussi.

Lisätiedot: Kitarapaja

22.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy