Nayteikkuna

Martin DX Johnny Cash – Kitara kuin ”Man in Black”

Martinin kitaratehtaan tämän syksyn uutuuksiin kuuluu reilusti alle tuhannen euron hintaluokkaan sijoittuva DX Johnny Cash. Viimeistely on tyyliä ”Man in Black”.

Martin DX Johnny Cash on valmistajan mukaan saanut innoituksensa ´70-luvun alkupuolelta, jolloin Cash tilasi Martinilta kuuluisan, mustan D-35-kitaransa. Tuosta soittimesta julkaistiin myös  muistopainos vuonna 2006. Uuden DX-mallin todetaan saaneen innoituksensa Cashin ja Martinin kitaratehtaan pitkästä suhteesta. Kitaran markkinointiin ovat osallistuneet myös legendan poika John Carter Cash sekä tytärpuoli Carlene Carter.

Martin DX Johnny Cash perustuu dreadnought-muotoon, jossa kopan kansi, sivut ja pohja ovat sysimustaa korkeapainelaminaattia. Kantta tukee ohennettu x-rimoitus, jossa rimojen materiaali on sitkakuusi. Martin DX Johnny Cashin kaula on tehty laminoidusta koivusta, ja sen profiili on tyyppiä ”Performing Artist”.

 

 

Soittimen otelauta puolestaan on Richlite-materiaalia – paperipohjaista komposiittia,  ja samasta aineesta on valmistettu myös tallan pohjaosa. Otelaudan strategiset nauhavälit on koristeltu valkoisilla tähtikuvioilla, ja lisäksi koristeluun kuuluu Cash-logo.

 

 

Martin DX Johnny Cashin kaula on liitetty runkoon suoralla liimaliitoksella 14. nauhan kohdalta. Kielten soiva pituus (”skaalanpituus”) on 25,4 tuumaa.

Martin DX Johnny Cash on varustettu Fishman MX -elektroniikalla, ja kitaran mukana toimitetaan pehmeä kantopussi.

Lisätiedot: C. F. Martin & Co


 

31.12.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy