Nayteikkuna

Mesa Boogie CabClone IR & IR+ – kaiutinsimulaatiot ja reaktiivinen keinokuorma

Mesa Boogien CabClone-boksin kaksi uutta versiota esiteltiin vuoden vaihteessa. Molemmat on varustettu reaktiivisella keinokuormalla, ja lisäksi niissä on eroteltu kaiutinsimulaatiot live- ja studiokäyttöön. Lisäksi IR+ -versiossa on lisäominaisuutena tehonvaimennus.

 

Tulotason säätöön on kolmen ledin mittaroinnilla varustettu potentiometri, ja omat säätimensä on varattu DI- ja kuulokelähdön voimakkuuksille.
Lisäksi CabClone IR:ssä on presence-säädin, jolla voidaan maustaa käytössä olevaa simulaatiota ylätaajuuksien osalta: myötäpäivään säädin lisää kirkkautta ja purevuutta, kun taas vastapäivään se leikkaa ylätaajuuksia. Keskikohdassa vaikutusta ei ole. Tämä säädin vaikuttaa balansoituun DI-lähtöön sekä kuulokelähtöön.

Mesa Boogie CabClone IR -boksiin on tehtaalla ladattu kahdeksan kaiutinsimulaatiota kahteen eri pankkiin. Pankit valitaan A/B-kytkimellä ja haluttu simulaatio valitaan säätimellä. Live-käytöön suunnitellussa A-pankissa jokainen kaappi on tallennettu dynaamisella Shure SM57 -mikillä ja Beyer M160 -nauhamikillä. Studiokäyttöön tarkoitetussa B-pankissa tallennukseen on käytetty Neumann U67 -kondensaattorimikrofonia sekä Royer 122 -nauhamikkiä.

Molemmissa pankeissa Mesa Boogie CabClone IR tarjoaa seuraavat mallinnukset:
• 4x12 Recto Standard (Celestion V30s – MESA Proprietary), 8 Ohm
• 4x12 Recto Traditional (Celestion V30s – MESA Proprietary), 8 Ohm
• 2x12 Recto Horizontal (Celestion V30s – MESA Proprietary), 16 Ohm
• 1x12 Recto (Celestion V30 – MESA Proprietary), 8 Ohm
• 1x12 Thiele (Celestion C90 – MESA Proprietary), 8 Ohm
• 2x12 Lone Star (Celestion C90 – MESA Proprietary), 16 Ohm
• 1x12 Lone Star 23 (Celestion C90 – MESA Proprietary), 8 Ohm
• 1x12 California Tweed 23 (Jensen 100w Alnico “Blackbird”), 8 Ohm


Mesa Boogie CabClone IR tarjoaa viiden pinnin midi-liitännät, ja simulaatioiden vaihtamiseen voi käyttää midi-ohjainta.
Lisäksi kyseessä on avoin systeemi eli CabClone IR:n voi ladata myös muiden valmistajien kaiutinsimulaatioita. Tätä varten on USB 2.0 -liitäntä.

 

 

Mesa Boogie CabClone IR on varustettu linjatulolla esimerkiksi etuasteen liitäntää varten sekä liitännöillä vahvistimen ja kaiuttimen kanssa operoimiseen. Linjalähtö tarjotaan kuivana, kun taas DI-lähtö toimii simulaation kanssa.

Mesa Boogie CabClone IR:n reaktiivinen keinokuorma tuottaa valmistajan mukaan oikean kaiuttimen soundin ja tuntuman. Laite on suunniteltu toimimaan maksimissaan 150-wattisten vahvistimien kanssa. Lisäksi keinokuorma menee päälle automaattisesti silloin kun ”To SPKR” -lähtöön ei ole kytketty piuhaa.

Mesa Boogie CabClone IR on valmistettu Kaliforniassa. Laite toimii 18 voltin verkkolaitteella, joka kuuluu hintaan.

Lisätiedot: Mesa Boogie

04.05.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy