Nayteikkuna

Mesa Boogie Mark Five:25 – Boogie-soundeja 25- tai 10-wattisena

Mesa Boogie Mark Five:25 yhdistää soundeja vahvistimista MARK IIC+, MARK IV ja MARK FIVE siinä määrin, että käsillä on valmistajan mielestä varsinainen ”Bench-MARK”.


Vahvistimessa on kaksi itsenäisin säädöin varustettua etuastekanavaa 12AX7-putkilla.
Mesa Boogie Mark Five:25; puhtaalle kanavalle voi valita soinnin peräti kolmesta eri moodista: clean, fat ja crunch. Näistä viimeksi mainitun kerrotaan olevan luonteeltaan puhtaan ja kevyen overdrive-soundin välimaastossa. 

 

 

Mesa Boogie Mark Five:25 -vahvistimen puhdas kanava on varustettu gain- ja master-säätöjen lisäksi kolmikaistaisella ekvalisaattorilla, jossa middle-säädin on jaettu kahteen osaan: vasemmalta keskipäivään se toimii tavallisena middle-säätönä ja siitä eteenpäin boost-säätimenä, joka vie soundia särön suuntaan. Lisäksi kanavassa on myös presence-säädin, jolla soundiin voi annostella lisää yläkeskialuetta.

Mesa Boogie Mark Five:25 tarjoaa toisessa kanavassaan puolestaan kolme valittavaa särötyyppiä  (MK IIC+, MK IV, XTREME). Näiden luonnetta valmistaja kuvaa vastaavassa järjestyksessä seuraavin adjektiivein: fokusoitu, lämmin ja vaarallinen.
Mesa Boogie Mark Five:25:n kakkoskanavassa on vastaavat sävynsäädöt kuin puhtaassa kanavassa, sillä erotuksella, että middle-säädin toimii nyt normaaliin tapaan.

Vahvistimessa on myös viiden kaistan graafinen ekvalisaattori (80Hz, 240Hz, 750Hz, 2,2kHz, 6,6kHz), jolla voi hakea soinnille loppusilauksen. Mark Five:25 mahdollistaa graafisen eq:n valinnan kanavakohtaisesti.

Mesa Boogie Mark Five:25:n pääteaste on varustettu kahdella EL84-putkella, ja sitä voidaan käyttää joko pentodi- tai triodi-moodissa. Ensin mainitussa teho on 25 wattia ja jälkimmäisessä se putoaa 10 wattiin. Tämäkin on kanavakohtaisesti valittavissa.

 

 

Mesa Boogie Mark Five:25 tarjoaa putkella toimivan, sarjaan kytketyn bufferoidun efektilenkin (send, return), kuulokeliitännän (ottaa signaalin kaiutinlähdöstä), kaiutinliitännät (8, 2x4 ohmia) sekä balansoidun XLR-lähdön. Jälkimmäinen on varustettu kaiutinsimulaatiolla (valittavissa avoin, suljettu), joka mahdollista myös kytkeä pois päältä. Lisäksi lähdössä on ground lift -kytkin.

Vahvistimessa on myös kaiku, ja takapaneelista löytyy molemmille kanaville omat kaikusäätimet.

 

Mesa Boogie Mark Five:25 on saatavilla sekä nuppina että kombona yhdellä 10-tuumaisella Celestion G10 Creamback -kaiuttimella.

Lisätiedot: Mesa/Boogie

 

17.12.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy