Mesa/Boogie Subway D-350 – pieni ja kevyt bassovahvistin

Mesa/Boogien Subway D-350 on valmistajan mukaan sen kevein ja pienin koskaan rakentama bassovahvistin.

Kaliforniassa käsityönä rakennettava Mesa/Boogie Subway D-350 perustuu Subway D-800 -malliin, mutta on suunniteltu isojen areenoiden sijaan koti- ja studiokäyttöä sekä pieniä ja keskisuuria keikkapaikkoja varten. Nupissa on puolijohtein toteutettu etuaste sekä D-luokan päätevahvistin. Tehoa se tuottaa 8 ohmin kuormalla 175 wattia ja 4 ohmin kuormalla täydet 350 wattia.

Subway D-350 on varustettu yhdellä tuloliitännällä, joka sovitetaan valintakytkimellä soittimen mukaan aktiivi- kuin passiivimikeille sopivaksi. Signaalitason säätöön on lisäksi portaaton gain-potentiometri.

Tuloliitännän mykistyskytkin mahdollistaa viritysmittarin hiljaisen käytön, kun taas Bright-kytkin lisää sointiin purevuutta ja avaa ylätaajuuksia.
Voicing-säätö puolestaan mahdollistaa äänensävyn kohdentamisen portaattomasti tasaisen taajuusvasteen tai värittyneen välillä (flat curve / vintage curve).

Tämän lisäksi Subway D-350 on varustettu nelialueisella Baxandall-tyypin ekvalisaattorilla, jossa on hyllykorjaimet ala- ja ylätaajuuksille (bass, treble) sekä kellotyyppiset korjaimet ala- ja yläkeskialueelle (low mid, high mid). Kukin säätimistä mahdollistaa korostuksen ja leikkauksen.


Subway D-350:n äänenvoimakkuus asetetaan master volumella, jonka vieressä on kolme led-valoa (power, protect, limit), joista keskimmäinen syttyy, mikäli vahvistin menee suojaustilaan ulkoisen tai sisäisen vian johdosta. Soft clip / limit-tilan merkkivalo puolestaan syttyy, mikäli päätevahvistin on lähellä maksimaalista tehoaan.

Mesa/Boogie Subway D-350 on varustettu kahdella speakon-tyypin kaiutinlähdöllä, kuulokelähdöllä, ja aux-tulolla. Sekä usb-liitännällä, joka tarjoaa virtaa treenauksessa tarvittaville usb-laitteille.

Lisäksi varustukseen kuuluu DI-lähtö (XLR), josta signaali voidaan lähettää joko ennen ekvalisaattoria (pre-eq) tai sen jälkeen (post-eq) sekä mikki- tai linjatasoisena (mic/line level). Lähdölle on tietysti myös ground lift -kytkin.

Mesa/Boogie Subway D-350 on mitoiltaan 229 x 191 x 70 millimetriä, ja painoltaan 1,4 kiloa.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Mesa/Boogie

21.06.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy