Midas Pro X – raskaan kaluston uusi kuningas?

Alkuvuodesta esitelty Midas M32 laajensi valmistajansa malliston kevyttä päätä, mutta Prolight & Soundissa julkistettu Pro X osuu aivan skaalan toiseen päähän: 96 kHz:n näytetaajuudella toimittaessa miksaajan hyppysissä on 168 aktiivista tulokanavaa (joista 24 on stereopaluita) ja 103 lähtöä.

Mikseriin liitettyä digiverkko voidaan kuitenkin laajentaa aina 288 tulon ja 294 lähdön mittaan asti ja minkä tahansa tulon voi reitittää mihin hyvänsä lähtöön. Reititykset voidaan sitoa myös snapshot-muisteihin jolloin aktiivisesti käytössä olevat tulot ja lähdöt vaihtuvat
tarpeen mukaan tilanteesta toiseen.

Saliäänen lisäksi myös monitorimiksaus on huomioitu ja Pro X käsittelee sujuvasti 96 erillistä miksausta. Mikseri soveltuu myös tallennukseen keikan aikana ja Audinanten Virtual Sound Cardilla kapasiteetti venyy 96 kHz:n näytetaajuudella 64 äänitettävään kanavaan.

Päälähtöjen ekvalisointeihin on tarjolla virtuaalisia Klark-Teknikin graafisia korjaimia ja miksauskanavien työkalujen lisäksi mikseri tarjoaa ison virtuaaliräkillisen digitaaliefektejä, joita käytettäessä mikseri kompensoi automaattisesti prosessoinnin aiheuttaman latenssin ja pitää signaaleiden vaiheistukset kunnossa näytteen tarkkuudella.

Lisätiedot: Starlike

08.07.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy