Mixland Rubber Band Compressor – kuin kumilankaa pingottaisi

Lukuisilla menestyslevyillä viime vuosina työskennellyt miksaaja Jess Ray Ernster on yhdistänyt voimansa Kiive Audion Eddie Luccolan kanssa ja julkaissut Mixland-lipun alla Rubber Band Compressor -nimisen kompressoriplugarin.


Mixlandin VCA-kompressori “simuloi kompressio-efektiä ja fyysistä palautetta joka syntyy, kun audio ajetaan kuvitteellista kuminauhaa vasten”. Rubber Band Compressor omaa tavanomaiset Attack-, Release-, Output- ja (rinnakkaisprosessoinnin) Mix-kontrollit, mutta huomion varastavat suurikokoiset Tension- ja Snap-potikat.

Käyttäjällä on valittavissaan kolme eri Tension-asetusta ja plugarin etupaneelissa kuminauhaa venyttävät kädet antavat graafista osviittaa siitä, mikä niistä kulloinkin on valittuna.
Snap vaikuttaa puolestaan virtuaalisen kuminauhan käytökseen ja värähtelyanimaatio näyttää jatkuvasti kuinka se reagoi audioon.
A-luokan analogipiiristä mallinnettulla Crunch-potikalla annostellaan säröytymistä, Weight-namiska jykevöittää alapäätä ja Tilt on hyllytyyppinen sävynsäätö.

Mixland Rubber Band Compressor tukee AAX-, AU-, ja VST-formaatteja. Se vaatii toimiakseen vähintään macOS X 10.7:n tai Windows 7:n (Pro Tools 11 tai uudempi).

Valmistajan video:


Lisätiedot: Mixland

03.12.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy