Moog Mavis – budjettiystävällinen semimodulaarinen analogisyna

Image

Moogin Mavis on valmistajansa uusin edullisen hintaluokan analogisyntetisaattori. Semimodulaarinen laite toimitetaan itsekoottavana rakennussarjana, joka ei vaadi kasaajaltaan kolvaamista tai aikaisempaa kokemusta elektroniikkasarjojen rakentamisesta.

 

Image

Instrumentti yhdistää Moogin tunnetut oskillaattori- ja filtteripiirit sekä subtraktiivista synteesiä täydentävän additiivisen diodi-wavefolderin, joka on samalla ensimmäinen laatuaan Moog-instrumentissa.

Image


Laite on varustettu omalla pienoiskoskettimistollaan (näppäimistöllään), joten soittamaan ja soundeja pääsee kokeilemaan ilman ulkoistakin ohjausta.

Itsenäisenä soittimena mainiosti toimiva Mavis voidaan myös poistaa kotelostaan, jolloin siitä tulee 44hp leveä, 24 CV-pisteen Eurorack-yhteensopiva moduuli. Se yhdistyy näppärästi muiden semimodulaaristen instrumenttien, kuten Mother-32:n, DFAM:n, Subharmoniconin, Grandmotherin ja Matriarchin, kanssa.

Mavisissa on kaksi oskillaattoria: analoginen jänniteohjattu oskillaattori (VCO: saha/neliö) sekä analoginen matalataajuinen oskillaattori (LFO: triangle/square).

Muita ominaisuuksia ovat LFO sekä 4-portainen verhokäyrägeneraattori. Lisäksi laitteessa on analoginen –24dB alipäästösuodin (Moog ladder).

Alle puoli kiloa painava Moog Mavis on mitoiltaan 229 x 134 x 39 mm. Paketissa seuraa itse Mavis-rakennussarjan lisäksi suojakansi, patch-kaapelit, kalibrointityökalu ja virtalähde.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Soitin Laine