Nayteikkuna

Morningstar MC6 MkII – kompakti midi-ohjain pedaalien hallintaan

Morningstar on julkaissut pidemmälle kehitetyn version MC6-ohjaimestaan. Fyysiseltä kooltaan kakkosversio on kuitenkin edelleen hyvin kompakti.

Morningstar MC6 MkII on täysin ohjelmoitavissa oleva MIDI-ohjain, jolla voidaan ohjata MIDI-toiminnalla varustettuja pedaaleja brändistä riippumatta.
Ohjaimessa on kuusi pehmeäliikkeistä jalkakytkintä, joista kukin voidaan ohjelmoida lähettämään erilaisia käskyjä. Yhdellä kytkimellä voi lähettää monenlaisia käskyjä riippuen polkaisutavasta, joita on monia: Press, Release, Double Tap, Long Press yms.
Käyttäjä voi valita yli 20 MIDI-käskyn tai funktion joukosta, kuten PC, CC, Note, SysEx jne.

Morningstar MC6 MkII tarjoaa yhteensä 360 ohjelmoitavaa slottia. Käyttäjä voi lähettää yhdellä polkaisulla jopa 16 erilaista MIDI-käskyä. 12 presetin pankkeja tarjotaan 30.
Lisäksi Morningstar MC6 MkII mahdollistaa kaikkien kytkimien ja pankkien nimeämisen.
Laitteen parina on ohjelmisto, jossa tämän kerrotaan onnistuvan helposti.

 

 

Laitteeseen on mahdollista kytkeä kaksi ekspressio-pedaalia.
Perinteiset 5-pinniset midi-liitännät tarjotaan tulo- ja lähtösuuntaan. Morningstar MC6 MkII on varustettu sisäisellä MIDI-kellolla, mikä mahdollistaa esimerkiksi kaikkien aikapohjaisten efektien sykkaamisen Tap Tempo -toiminnolla.

Morningstar MC6 MkII toimii seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows, OSX ja iOS. Niinpä valmistaja lupaa, että laitteella voidaan ohjata myös DAW-ohjelmistoja sekä sovelluksia.

Morningstar MC6 MkII:n fyysiset mitat ovat seuraavat: 145mm x 95mm x 45mm.
Virtalähteitä on kolme: verkkolaite (9-12V DC Center Negative, minimi 80mA), USB-virta sekä MIDI (9-12V AC/DC MIDI phantom-virta, pinnien 6 ja 7 kautta).
Laitteen mukana toimitetaan USB-kaapeli.
Itse kotelo on anodisoitua alumiinia.

Lisätiedot: Custom Boards

 

26.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy