Music Man BFR Short Scale StingRay 4 Bombshell – hienomman sortin Musari

Music Manin tämän vuoden uutuuksiin kuuluu neljä BFR-soitinta, joista yksi on Short Scale Stingray 4 Bombshell -basso. Lyhenne BFR tulee sanoista Ball Family Reserve, sillä soittimien valmistuksessa on käytetty perheyhtiön ”hienoimpia kuviollisia soitinpuita ja viimeistelyjä”. ”Bombshell”-bassoa valmistetaan ainoastaan 105 yksilöä yhtiön tehtaalla Kaliforniassa.

 

Music Man BFR Short Scale Stingray 4 Bombshell on nimensä mukaisesti lyhytskaalainen basso, sillä kielten soiva pituus on normaalin Musari-mitan (34 tuumaa/86,4 senttimetriä) sijaan 30 tuumaa.


Bassossa on saarnirunko, kaulan ja otelaudan ollessa kuviollista vaahteraa. Soittimen kaulaliitos on tehty viidellä ruuvilla, ja liitoskohtaa on hieman loivennettu soittotuntuman helpottamiseksi.

Otelaudassa on 22 profiililtaan korkeaa ja leveää nauhaa, joiden materiaaliksi ilmoitetaan ruostumaton teräs.

 

Music Man BFR Short Scale Stingray 4 Bombshelliin on asennettu valmistajan omat, kevyiksi luonnehditut virityskoneistot.
Soittimen talla on materiaaliltaan terästä vintage-tyylisillä niklatuilla tallapaloilla.

 


BFR Short Scale Stingray 4 on varustettu valmistajan omalla humbucker-mikillä. Passiivisen volume-säätimen lisäksi säätövaraa tuovat tone-säädin sekä kolmiasentoinen kiertokytkin, joka tarjoaa yksikelaisen vaihtoehdon sekä humbuckerin sarjaan tai rinnan kytkettynä.

Music Man BFR Short Scale Stingray 4 Bombshellin hinnaksi ilmoitetaan 3490 euroa.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot: EM Nordic

22.04.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy