Nayteikkuna

Music Man Luke 3 HH & HSS – Luken kolmas sukupolvi

Music Man on esitellyt Steve Lukatherin uusimman nimikkokitaran. Kitara on saatavilla kahdella erilaisella toteutuksella: toisessa on leppärunko, kun taas Maple Top -versiossa on okoumesta tehty runko loimuvaahterakannella.

 

Music Man Luke 3 -mallia valmistetaan kahdella mikkiratkaisulla. HH -versiossa on kaksi valmistajan keraamisella magneeteilla varustettua humbuckeria.


HSS on varustettu valmistajan omalla humbuckerilla ja kahdella yksikelaisella mikillä. Näissä on kussakin Alnico-magneetit.

 

Music Man Luke 3 -malleissa on paahdetusta vaahterasta tehty kaula, jonka profiilia kuvaillaan tyyliin ”pehmeä V”. Kaula kiinnitetään viidellä pultilla, ja kaulan liitoskohtaa on loivennettu paremman soittotuntuman vuoksi.
Otelauta tehdään ruusupuusta, paitsi Olive Pearl -mallissa, jossa materiaali on eebenpuuta.
Kielten soiva pituus on 65,80 senttimetriä (25 1/2 tuumaa).
Soittimeen on asennettu Schallerin M6-IND -lukkovirittimet sekä Music Manin oma talla, joka on säädetty hieman kelluvaksi kammen käyttöä ajatellen.

 

 

Music Man Luke 3 HH -kitarassa on viisiasentoinen mikkivalitsin. Sen  avulla molemmat mikit saadaan soimaan yksittäin sarjaan kytkettynä (asennot 1 & 5) tai yhtäaikaisesti rinnankytkettynä (3). Kakkosasento tarjoaa sitten humbuckereiden uloimmat kelat yhtäaikaisesti rinnankytkettynä ja nelosasento vastaavasti sisimmät kelat.


Music Man Luke 3 HSS tarjoaa niin ikään viisiasentoisen kytkimen, mutta Stratocaster-tyyppisellä kytkennällä. Tässä kakkos- ja nelosasennot on kytketty rinnan. 

 

Music Man Luke 3 -kitaroiden volume-säätimessä on aktiivinen esivahvistin (9v), jolloin nostokytkimellä saadaan +12 desibelin buustaus.
Lisäksi tarjotaan passiivinen sävysäädin.

Lisätiedot: EM Nordic

26.11.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy